Ingrediente
- 500 gr ciuperci champinion
- zeama de lamaie
- 1 ceapa alba
- 3 bucati file somon mai grosute
- 400 gr smantana
- 70 ml vin alb
- 3 linguri pline ulei de masline
- 1 lingura de unt
- sare roz de Himalaya(sau de mare)
- piper alb
- marar
- cimbru
- maghiran( optional)
Mod de preparare
Ceapa si ciupercile se spala si se toaca dupa dorinta, eu am lasat ciupercile mai mari.
Se calesc impreuna in ulei de masline, se tin pe foc mic pana incep sa adune zeama si se pune smantana, se potriveste gustul de sare si piper, se adauga cimbrul, mararul si maghiranul. Se pune si o lingura de unt , apoi si vinul si se amesteca bine.
Se pun bucatile de somon(eu l-am pus direct din congelator)stropite cu zeama de lamaie in tava si se toarna sosul de ciuperci deasupra.
Se da tava la cuptor timp de aproximativ 40 de minute.
O minunatie!
Daca ti-a placut reteta noastra "Somon in sos de ciuperci si smantana la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
|