Somon la cuptor cu ierburi şi nuci

Postat de Zamfira in Somon
29 Noi 2015 | 4070 vizualizari
Somon la cuptor cu ierburi şi nuci

Ingrediente

    • somon – medalion sau file
    • amestec condimente-ierburi uscate
    • sare, piper
    • ciuperci – proaspete sau din conservă
    • nuci
    • ulei de măsline

Sos din iaurt grecesc cu usturoi şi nuci

Mod de preparare

Clătim somonul pentru a îndepărta solzii. Ştergem carnea cu un prosop de hârtie pentru a absorbi complet apa. Condimentăm somonul cu un amestec de ierburi pregătit chiar de noi(reţeta o găsiţi pe blog,,Condiment universal din ierburi uscate,,.

Aşezăm somonul într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt.Punem lângă peşte ciupercile curăţate, feliate sau din conservă pe care le stropim cu ulei de măsline şi le presărăm cu sare şi cimbu. Atenţie, pe somon nu este necesar să punem ulei de măsline, somonul are suficientă grăsime-omega, veţi constata acest lucru în timpul preparării cărnii. Peste ciuperci punem miez de nucă, cantitatea după preferinţă.

Punem tava în cuptorul preîncălzit pentru 35 de minute la foc destul de puternic, apoi întoarcem somonul pe partea cealaltă şi amestecăm puţin şi în ciuperci şi nuci.

După încă 5 minute vom scoate ciupercile şi nucile într-un bol iar somonul rămâne singurel în cuptor pentru încă 5 minute.

Servim somonul alături de ciuperci şi nucile coapte.

 

Aşa cum bănuiţi nu a lipsit nici usturoiul, dar de data aceasta am făcut un sos de iaurt grecesc cu usturoi şi nuci pisate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon la cuptor cu ierburi şi nuci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Miez de lapte by Delaco pe pat de cruton cu somon fume, crema de aceto balsamic si icre rosii cu susan

Postat de AlexTeacher

Miez de lapte by Delaco pe pat de cruton cu somon fume, crema de aceto balsamic si icre rosii cu susan

Taiati rondele de miez de lapte; Taiati fasii de file somon si rulati-le; Adaugati pe crutonul de paine rondelele de miez de lapte si...

Citeste continuarea

Somon gravlax

Postat de ctlina

Somon gravlax

Amestecati sarea, zaharul, piperul alb si mierea. Puneti folie alimentara pe fundul unei tavi mici, lasand sa depaseasca pentru a inveli somonul apoi complet. Puneti marar si deasupra...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.11.2015, 16:56
delicios
la 29.11.2015, 16:57
Bya pentru a fost nr.1 la gust, nucile prajite sunt yammy Multumesc!
la 29.11.2015, 16:58
Bun
la 29.11.2015, 17:00
Adele
la 29.11.2015, 17:01
Ce bine arata, gust si eu ca n-oi crapa...

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking