Somon la cuptor en papillote

Postat de Anett in Somon
2 Dec 2017 | 4604 vizualizari
Somon la cuptor en papillote

Ingrediente

  • 200 gr file somon dezghetat
  • 1 lamaie
  • sare de mare
  • piper
  • 4 catei usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 legatura frunze de patrunjel proaspat
  • 400 gr cartofi
  • hartie de copt

Mod de preparare

Incingem cuptorul la 180 de grade C.

Spalam cartofii si punem la fiert in apa sarata.

Pregatim sosul, maruntim patrunjelul, zdrobim usturoiul adaugam sare, piper si ulei de masline si amestecam bine.

Luam o bucata de hartie de copt, dimensiunea trebuie sa fie de 2X a felii de somon.

Ungem hartia cu ulei, taiem lamaiul rondele si le asezam pe hartie de copt. Ungem bucatile de somon pe ambele parti si le asezam pe patul de lamaie.

Pliam hartia peste somonul si rasucim marginile formand o punguta. Le asezam pe o tava si introducem in cuptor pentru 20 de minute.

Intre timp strecuram cartofii, le asezam pe o tava unsa cu ulei. Cu o furculita, ii presam pana la jumatate, presaramm cu sare si piper, turnam putin ulei de masline peste ele si introducem tava in cuptor. 

Servim somonul cu cartofii rumeniti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon la cuptor en papillote" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Somon cu sos aioli in pergament

Postat de RuxyRux

Somon cu sos aioli in pergament

Pentru sosul aioli, am amestecat intr-un bol, maioneza, zeama de lamaie, usturoiul, mararul si sarea. Am taiat 3 bucati de hartie pergament, m-am asigurat ca este loc sa pot inveli complet...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.12.2017, 22:26
bun
la 02.12.2017, 22:45
la 02.12.2017, 22:47
Bun bun
la 02.12.2017, 23:58
la 03.12.2017, 03:18
Metoda mea preferata de preparare a pestelui

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking