Somon la tigaie cu fenicul, mazare si piure de cartofi cu gulie si morcovi

Postat de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver
29 Mai 2018 | 4024 vizualizari
Somon la tigaie cu fenicul, mazare si piure de cartofi cu gulie si morcovi

O reteta Jamie Oliver.

Ingrediente

  • 4 bucati (500 de grame) somon proaspat, cu piele, fara oase
  • 1 1/2 lingurite seminte de fenicul
  • ulei de masline
  • 200 grame gulie
  • 200 de grame cartofi
  • 200 de grame morcovi
  • 2 linguri iaurt grecesc
  • 2 linguri chives tocat
  • 450 grame mazare congelata
  • 1 lamaie
  • sare

Mod de preparare

Gulia, cartofii si morcovii se curata de coaja si se taie in cuburi de 2cm. Se adauga gulia intr-o oala cu apa fierbinte si se fierbe 10 minute inainte de a adauga cartofii si morcovii. Se mai lasa 15 minute. 

Intre timp, se fierbe mazarea cateva minute, apoi se scurge de apa. 

Se incalzeste o tigaie mare la foc mediu, se unge cu putin ulei de masline si se adauga pestele cu partea cu piele in jos, impreuna cu semintele de fenicul. Se lasa 3 minute, apoi se intoarce pe partea opusa si se mai lasa 3 minute. Se prajesc laturile ramase cateva secunde fiecare. Cu 30 de secunde inainte de a fi gata somonul se adauga si mazarea in tigaie si se amesteca cu grija. 

Se scurg legumele de apa si se transforma in piure cu ajutorul uneltei pentru piure. Se amesteca cu iaurtul si mare parte din chives. Se adauga sare dupa gust. 

Se serveste somonul cu bucati de lamaie, mazarea si piureul presarat cu restul de chives.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon la tigaie cu fenicul, mazare si piure de cartofi cu gulie si morcovi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Gnocchi cu carnati, rosii si fasole verde

Postat de Corina33

Gnocchi cu carnati, rosii si fasole verde

Intr-o cratita se pune la fiert apa cu sare pentru gnocchi. In alta cratita sau tigaie se pun rosiile uscate taiate cubulete cu usturoiul si uleiul de pe ele, la incins. Se scoate carnea din...

Citeste continuarea

Pui prajit

Postat de xana

Pui prajit

Punem o oala pe foc cu 350 ml de apa, 1 lingurita piper macinat, 4 foi de dafin, 4 catei de usturoi intregi, 100 gr sare, 100 gr zahar brun si jumatate din cantitatea de cimbru proaspat. Cand...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.05.2018, 22:18
Arata super!
la 29.05.2018, 22:33
la 30.05.2018, 08:09
feniculul de la peste merge perfect cu piureul cu gulie
la 30.05.2018, 08:42
Ce combinatie interesanta!
la 31.05.2018, 17:08
Bun!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking