Somon pe gratar in sos meuniere

Postat de RuxyRux in Somon
16 Mar 2011 | 8159 vizualizari
Somon pe gratar in sos meuniere

Un sos delicios care se combina perfect de regula cu un peste prajit, ( foarte des salau), eu am ales o varianta mult mai sanatoasa, gratarul de somon ...

Ingrediente

  • cotlete de somon
  • ulei de masline pentru uns pestele
  • o lamaie
  • sare
  • piper
  • 1/2 borcanel de capere( in jur de trei linguri)
  • 100 ml vin alb demidulce
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 120 gr unt
  • 1/2 lingurita miere( zahar)

Mod de preparare

Se face intai sosul :

Intr-o tigaie topim untul, adaugam zeama de lamaie, vinul si amestecam bine sa omogenizam, mai lasam pe foc un minut adaugam caperele, mierea, sarea si piperul dupa gust. Stingem focul si punem patrunjelul tocat.

Spalam pestele il zvantam bine intr-un servet, il saram il ungem cu ulei de masline si-l punem pe gratarul incins. Il intoarcem cu grija si nu-l lasam foarte mult 3-4 max 5 min pe o parte.

Servim cu garnitura de cartofi natur cu bucatele de unt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon pe gratar in sos meuniere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (45)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Somon cu legume la tigaie

Postat de oanapl

Somon cu legume la tigaie

Speli legumele si apoi tai morcovul curatat si dovlecelul in feliute subtiri (pe care le tai in 4). Incingi uleiul intr-o tigaie si adaugi morcovii, dovleceii, porumbul si rosiile si adaugi sare,...

Citeste continuarea

Somon cu sparanghel in crusta de aluat

Postat de oanapl

Somon cu sparanghel in crusta de aluat

Cerni faina intr-un vas, adaugi untul taiat cubulete, sarea si oul batut. Amesteci ingredientele pana obtii un aluat omogen pe care-l invelesti intr-o folie alimentara si il pui in frigider,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.03.2011, 21:25
vreau si eu
la 16.03.2011, 21:39
nu se poate, nu se poate........ba se poate, ba se poate...................eu am facut crap cu acest sos.....................este GROZAV ..................... .......................
la 16.03.2011, 21:43
Mihaela Medi si iubita mea din umbra...va multumesc mult si va invit la masaaa
la 16.03.2011, 21:52
o bunatate . Eu am mancat acest sos cu pstrav
la 16.03.2011, 21:53
Super Ancuta draga

Vezi toate comentariile (45)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking