Soparle & Pariziene cu carnaciori si cascaval

Postat de rhapsody in Mancare copii
1 Noi 2012 | 7923 vizualizari
Soparle & Pariziene cu carnaciori si cascaval

Ramasesem in pana de idei in ceea ce priveste pachetelul de luat la scoala, dar cu o zi inainte fetita mea vazuse la o colega pariziene cu cabanos cumparate de la magazin, si cum colega s-a plans ca erau prea picante...nu i-am dat voie sa-si cumpere. Am zis ca pot sa ii fac eu, macar sunt sigura cat de cat de ceea ce pun in ele.. Initial am inceput sa fac pariziene, iar de aici n-a fost decat un pas la aceste soparlite haioase si delicioase. Copilasii mei au fost tare incantati si de aspect si de gust. Incercati si veti vedea reactia puilor vostri!

Ingrediente

  • Aluat:
  • 600 g faina semi-neagra de grau
  • 1 ou
  • 50 ml ulei de masline
  • 15 g drojdie proaspata
  • 400 ml lapte caldut
  • 5 g zahar
  • 1 lgt sare
  • Umplutura:
  • 600 g cabanos
  • 200 g cascaval
  • ardei kapia
  • pentru uns:
  • ou amestecat cu putin lapte sau ulei daca vreti sa se rumeneasca mai frumos

Mod de preparare

 1. Facem o maia din drojdie, laptele caldut, zahar si 2 lg de faina. Lasam la dospit 15-20 min. Amestecam apoi maiaua cu restul ingredienteleor pentru aluat si framantam 10 min. Lasam aluatul la dospit 1 h.

2. Dupa ce a dospit rulam un cilindru din aluat cu diametrul de 8 cm si taiem felii de 3-4 cm din el. 

3. Penru pariziene, intindem fiecare felie, franjuram o parte din foaia de aluat, punem cascaval si cabanos (10 cm) si rulam aluatul.

4. Pentru soparlite intindem aluatul, punem cascavalul si cabanosul, rulam aluatul. Formam o codita din ruloul umplut. Formam o biluta de aluat si o atasam ruloului, punem cate doua bobite de piper in locul ochilor. Formam si doi cilindri pentru picioare pe care ii atasam pe partea inferioara a ruloului. Solzii ii puteti face cu ajutorul unui foarfec ciupind aluatul, sau ii puteti confectiona pe rand din foite de aluat franjurat.  

5. Lasam la dospit 15 min, ungem cu ou batut si dam in cuptorul preincalzit la 190-200 °C, timp de 30 min si 5 min la 220 °C.

6. Dupa ce scoatem din cuptor ungem cu putina apa amestecata cu ulei si acoperim cu un prosop. 

7. Dupa ce s-au racit formati o deschizatura cu ajutorul cutitul in capul soparlei si introduceti o bucata de ardei.

P.S. Sotul era amuzat si a zis ca seamana mai mult cu niste dinozauri la marime :)) Data viitoare am sa le fac mai mici :)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Soparle & Pariziene cu carnaciori si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Chiftele de vita

Postat de sufletista

Chiftele de vita

Intr-un bol mai mare adaugam laptele si painea, lasam sa se inmoaie bine (cca 10 min pana ce painea trage tot lichidul), adaugam patrunjel tocat, usturoiul pisat. Amestecam, dupa care adaugam...

Citeste continuarea

Budinca de paste cu bezea

Postat de rhapsody

Budinca de paste cu bezea

1. Pune laptele la fiert intr-o oala non-aderenta impreuna cu anasonul, scortisoara si 20 g zahar. Cand incepe sa fiarba pune pastele si lasa la foc domol 8 minute. Opreste focul, scoate anasonul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.11.2012, 09:33
o joaca delicioasa,cred sin eu ca au fost incantati copii
la 01.11.2012, 09:37
hehe super
la 01.11.2012, 10:18
Super
la 01.11.2012, 10:32
la 01.11.2012, 10:42
Frumos

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking