Ceapa se curăță, se spală și se taie foarte fin, după care se călește ușor în ulei, la foc mic, până se înmoaie.
Se adaugă, în tigaie, untul tăiat felii subțiri, ca să se topească mai repede.
Când untul s-a topit, se adaugă usturoiul, tăiat și el foarte fin și se călește la foc mic, până ce se înmoaie și el.
După ce s-a înmuiat și usturoiul, la fel ca ceapa, se adaugă muștarul și se amestecă pentru uniformizare. Imediat se adaugă și supa concentrată și se lasă tigaia pe foc mic, ca să scadă puțin lichidul.
În smântână se adaugă făina, se amestecă ușor, ca să nu se formeze cocoloașe, și se subțiază cu puțină apă rece.
Se adaugă smântâna subțiată în tigaie, se amestecă ușor, pentru uniformizare și se lasă la fiert, la foc mic, amestecând întruna, timp de 2-3 minute.
După acest interval de timp, când sosul s-a îngroșat, se oprește focul de la aragaz și sosul se servește cald, alături de legume fierte (la aburi) sau de carne (de pui, în special).