Sos alb de ciuperci, smantana cu muschiulet afumat

Postat de ralu_ca in Pt. carne
11 Ian 2015 | 13949 vizualizari
Sos alb de ciuperci, smantana cu muschiulet afumat

Ingrediente

  • 4-6 felii muschiulet afumat
  • 700 g ciuperci
  • 4-5 catei usturoi
  • 200 g smantana
  • 2 linguri faina
  • 100 ml lapte dulce
  • 30 g unt
  • sare
  • piper
  • patrunjel

Mod de preparare

Dupa ce am spalat bine ciupercile, le-am taiat in 2 sau in 4 depinde cat de mari au fost. Le-am pus intr-o tigaie incinsa si le-am lasat la foc moderat, scurgand apoi zeama care s-a obtinut.

Intr-o craticioara am topit untul, am adaugat smantana, amestecand cu telul, apoi faina si laptele. Se amesteca pt a nu se lipi si acum am adaugat si usturoiul taiat feliute, sare, piper, lasand asa pana se ingroasa sosul.

Acest sos l-am turnat peste ciuperci si am amestecat, adaugand si patrunjel tocat.

Sosul l-am servit alaturi de muschiulet afumat pe care l-am pregatit intr-o tigaie (presarat cu mirodenii) cu putin ulei incins si acoperit. L-am lasat sa se prajeasca pe ambele parti si a fost o placere sa fie servit alaturi de sosul alb de smantana, ciuperci si usturoi.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos alb de ciuperci, smantana cu muschiulet afumat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sos tzatziki

Postat de Pungasa_Rogue

Sos tzatziki

Castravetele se spala, se curata de coaja, se da pe razatoarea mare, se da cu sare si se lasa 10-15 minute sa se inmoaie. Se preseaza apoi intr-o strecuratoare pentru a iesi apa din el. Mararul...

Citeste continuarea

Sos de usturoi cu crema de branza pufoasa Delaco

Postat de AdrianUdrea

Sos de usturoi cu crema de branza pufoasa Delaco

Se curata usturoiul, se spala grauntii si se piseaza in mojar, impreuna cu sarea. Apoi se trece pasta de usturoi rezultata, in alt vas si se freaca bine cu o lingura de lemn sau se mixeaza...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.01.2015, 16:00
ei, asta da!
la 11.01.2015, 16:01
ce bun trebuie sa fie
la 11.01.2015, 16:07
Ce mult imi place
la 11.01.2015, 16:08
nu zicem ca nu papam
la 11.01.2015, 16:11
mancaciosi in jurul cratitei! )
super arata!
vrem! vrem toti!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking