Ingrediente
- 300 ml smântână grasă
- 100 grame de unt
- 100 grame de cașcaval
- 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui
- 1 lingură de amidon alimentar
- 3-4 linguri de apă
- sare
- oregano (opțional)
Mod de preparare
Se răzuie cașcavalul și se lasă în așteptare, până când va fi adăugat în sos.
Se amestecă 50 ml de smântână cu o lingură de amidon alimentar, se subțiază cu 3-4 linguri de apă, adăugate și încorporate treptat și se lasă în așteptare.
Se pune mai întâi uleiul la încălzit, în tigaie, după care se adaugă untul, feliat, ca să se topească mai repede.
Când untul s-a topit complet, se adaugă 250 ml de smântână, se amestecă și se lasă la foc mic, timp de 2-3 minute.
Se adaugă, puțin câte puțin cașcavalul, amestecând mereu până ce se înmoaie și se topește. Se lasă sosul la foc mic, timp de 2-3 minute și se amestecă în el întruna. Se condimentează cu sare și eventual cu oregano (opțional).
Se adaugă compoziția de smântână și amidon alimentar, subțiată cu apă și se amestecă întruna, la foc mic, până ce sosul se îngroașă și se leagă frumos. În acest moment, se ia tigaia de pe foc și sosul se servește imediat, alături de: carne, paste, sau legume.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos alb, din smantana si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|