Ingrediente
- 200 g zahar
- 50 g unt
- 200 ml frisca lichida Pilos
- 2-3 cristale sare roz de Himalaya
Mod de preparare
Intr-o cratita cu maner mai lung, se pune zaharul si se topeste pana se caramelizeaza. Trebuie sa capete culoarea chihlimbarului. Atentie, sa nu se arda prea tare pentru ca devine amarui. Dupa ce tot zaharul s-a caramelizat, se ia cratita de pe foc, se adauga untul si se amesteca pana se topeste tot untul. Se adauga si frisca lichida. In acest moment, caramelul se va intari. Nu va speriati, isi revine. Se pune vasul inapoi pe foc mic si se fierbe sosul, amestecand in continuu, timp de aproximativ 10 minute. Se lasa sa se racoreasca putin si se adauga cristalele de sare. Puteti adauga si mai multa sare, daca va place caramelul sarat. Eu il prefer fara sare. Se pastreaza in borcan, in frigider, pana la doua saptamani. Eu va garantez ca nu rezista nici doua zile, dar asta e deja alta poveste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos caramel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|