Sos De Caramel Sarat

Postat de Meea in Dulciuri
9 Aug 2016 | 2847 vizualizari
Sos De Caramel Sarat

Pot sa fac un anunt oficial ca m-am indragostit pana peste cap de sosul de caramel... da, as pune caramel si in ciorba si in apa pe care o beau haha:)). Nu era asa in voga pentru mine caramelul si cred ca asta se intampla din cauza ca mai demuuult, cand am intrat cu primii pasi in bucatarie, m-am apucat de facut sos de caramel. Mi se parea chiar ceva banal! L-am facut prima data praf, amarui, iaaaaac! A doua oara la fel... am spus ca in viata mea nu mai pun gura pe caramel si nu mai fac veac! Ei bine, recent facusem o inghetata de vanilie si ataat de mult ii lipsea caramelul incat m-am gandit sa-mi iau inima in dinti si sa fac din nou sosul! Nu sunt mare fan "unt", desi este cam necesar in prepararea cremelor, dar de data aceasta mi-am permis sa renunt la el si am facut ceeeel maaaai buuun sooos dee carameeel!! De atunci, povestea noastra de dragoste a inflorit si dupa cum am spus si mai sus, pun caramel in tot ceea ce mananc haha:)). Pe bune acum, daca sunteti in situatia in care am fost si eu, acea situatie in care sosul de caramel nu iese nicicum, aveti incredere in reteta mea de astazi si sigur veti birui! Am explicat cat de usor am putut, pas cu pas, deci intr-un final veti avea cel mai bun sos de caramel!! Si cum nu va las la greu, am pregatit pentru voi si o reteta de inghetata de vanilie cu nuci care merge nemaipomenit cu sosul de caramel! Reteta pentru inghetata o voi posta curand si pana atunci facem intai caramelul :) -KSSS

Ingrediente

  • 100g zahar
  • 50ml apa
  • 100ml frisca lichida
  • sare de mare

Mod de preparare


          Lasati emotiile si urmati pasii de mai jos, va iesi sosul sigur!
          Intr-o cratita cu fundul dublu punem apa si zaharul si lasam pe foc mic. NU VA INDEPARTATI PRIVIREA DE PE OALA DELOC! (eu m-am uitat pe geam, radea un bebe mic in parcul din spatele blocului si cand m-am uitat din nou la oala, era deja ars zaharul). Nu amestecati deloc.La un moment dat, apa va incepe sa fiarba. 


          In timp ce apa fierbe, zaharul va incepe sa isi schimbe culoarea intr-un maro deschis. Isi schimba coloarea de pe margini spre mijloc, nu amestecati deloc, intr-un final se va colora tot zaharul. In functie de cat de pronuntata doriti sa fie aroma caramelului, lasati zaharul sa isi inchida culoarea cat mai mult. Eu l-am lasat pana cand culoarea zaharului era de un maro nu foarte inchis.

          In momentul in care zaharul a capatat culoarea dorita, ferim oala de pe foc,  adaugam frisca lichida (ATENTIE LA EXPLOZIE!) cate putin, amestecand continuu cu un tel, sa nu se faca cocoloase. Dupa ce frisca lichida s-a incorporat adaugam si putina sare de mare si mai lasam 1 minut pe foc sosul.


          Depozitam sosul de caramel dupa ce s-a racit, intr-un borcanas si il lasam la rece pese noapte!
          Pfiuuu acum este gata! Aveti sosul de caramel mult dorit! Nu a fost asa de greu, nu?

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos De Caramel Sarat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert profiterol cu crema de vanilie si sos caramel

Postat de Oana

Desert profiterol cu crema de vanilie si sos caramel

Crema de vanilie: Amesteca 400 ml de lapte cu zaharul si pune totul la fiert. Cresteaza pastaia de vanilie, scoate semintele cu ajutorul unui cutit si adauga-le peste lapte. Cand incepe sa...

Citeste continuarea

Clatite cu dragoste

Postat de Dya

Clatite cu dragoste

           Începem prin a pregăti clătitele: Într-un bol omogenizăm iaurtul, cele două ouă, făina cernută,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.08.2016, 14:38
bunn
la 09.08.2016, 14:38
Ce-mi plac fotografiile tale
la 09.08.2016, 14:45
Super reteta ta
Pe mine ma obseda intr-o vreme sosul caramel dar doar pentru ca imi placea cum arata,nu ma omor sa-l si gust )))) dar daca am avut am tot pus si eu in fel de fel de dulcegarii
la 09.08.2016, 14:46
la 09.08.2016, 14:54

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking