Ingrediente
- 200 grame de ciuperci champignons
- 75-100 grame de unt
- 2 linguri de ulei de floarea soarelui
- 2 cepe mici
- 4 căței de usturoi
- 4 linguri încărcate de smântână grasă
- 1 lingură de făină albă
- 200 ml de supă de legume (sau supă concentrată)
- 1/2 legătură de mărar
- sare
- piper
Mod de preparare
Se curăță ciupercile de pielițe și filamente, se îndepărtează baza piciorușelor, se spală bine în câteva ape și se taie, dar nu bucățele foarte mici.
Se curăță ceapa și usturoiul, se spală și se mărunțesc.
Se pune în tigaie uleiul și apoi untul feliat, ca să se topească mai repede.
Se călește ceapa și apoi și usturoiul, la foc mic, în tigaia cu unt și ulei de floarea soarelui.
Se adaugă ciupercile tăiate și se înăbușă la foc mic, până ce mai scade lichidul lăsat. Se adaugă 100 ml de supă de legume (sau de supă concentrată) și se fierb ciupercile la foc mediu, până ce se pătrund și scade lichidul.
Între timp se amestecă smântâna cu făina albă, se subțiază cu 100 ml de supă de legume (concentrată) și se adaugă în tigaia cu ciuperci scăzute.
Se prepară sosul la foc mic, amestecând în el întruna, timp de 6-7 minute, până ce ajunge la consistența dorită.
Se condimentează cu sare și piper, se ia tigaia de pe foc și se adaugă mărarul tocat.
Se folosește imediat, fierbinte, la paste, cus-cus, garnituri la preparate din carne slabă.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de ciuperci, cu smantana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|