Sos de roşii cu busuioc

Postat de Iuliaj in Clasice
1 Aug 2014 | 7152 vizualizari
Sos de roşii cu busuioc

Acest sos îl folosesc atunci când pregătesc sosul pentru lasagna sau pentru spaghete bolognese. Foarte bine merge şi cu peste, paste sau legume. O să postez în curând şi câteva reţete în care folosesc acest delicios sos. Sosul îl putem păstra în frigider şi rezistă aproximativ 2 săptămâni.

Ingrediente

  • o conservă roşii decojite (400g)
  • 500 g pastă de roşii
  • 50 ml apă
  • o jumătate ceapă
  • 3 căţei de usturoi
  • 10 frunze busuioc
  • 2 lg oregano proaspăt
  • 3 lg ulei de măsline
  • 2 lgt sare
  • 1 lgt piper
  • 1 lgt zahăr

Mod de preparare

Într-o cratiţă încingem uleiul de măsline.

Tocăm mărunt ceapă şi usturoiul.

În uleiul încins punem ceapă şi usturoiul calindu-le 3-5 minute sau până ceapă se înmoaie şi devine translucidă.

Peste ceapă adăugăm roşiile decojite, pasta de roşii, busuiocul, oregano, zahărul, sarea şi piperul.

Lăsăm sosul la fiert, la foc mic, pentru 15 minute.

Enjoy :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de roşii cu busuioc" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de vinete pane cu sos de rosii

Postat de Bucataras

Reteta de vinete pane cu sos de rosii

Iata cum se prepara Reteta de vinete pane cu sos de rosii:  Rumeniți ușor mugurii de pin într-o tigaie. Curățați de coajă si tăiați vinetele în fâșii...

Citeste continuarea

Reteta de lasagna de post

Postat de rocsi_1612

Reteta de lasagna de post

Iata cum se prepara Reteta de lasagna de post Umplutura de legume: Ceapa curatata o tocati marunt. Ciupercile le spalati, le scurgeti bine de lichid si le mai taiati. Ardeiul rosu il...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.08.2014, 11:22
E sosul meu preferat. Eu il folosesc si la ardei umpluti, perisoare si alte cele.
la 01.08.2014, 11:25
la 01.08.2014, 12:02
Sos bun la multe preparate
la 01.08.2014, 12:08
foarte bun
la 01.08.2014, 15:14
bun si foarte util la preparate gustoase!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking