Ingrediente
- 4 kg de rosii cherry
- 1 kg ardei rosu
- sare dupa gust
- zahar ( daca este cazul) eu am pus doar o lingura
- piper de diverse culori ( negru, rosu, verde,alb )
- amestec de condimente ( maghiran, cimbru,patrunjel, rozmarin )
Mod de preparare
Deci, am cules rosiile, le-am spalat bine. Ardeiul l-am curatat de seminte, l-am spalat si l-am rupt bucati mai mici. Apoi am pus in functiune blenderul Breville ca sa pasez bine si rosiile si ardeii. Dupa ce am blendat toate rosiile si ardeii, amestecul rezultat l-am pus intr-o cratita si l-am pus pe foc. Am lasat sa fiarba la foc mic, am adaugat zaharul si sarea, am amestecat bine si am lasat sa scada pana cand se ingroasa suficient, cu 30 min inainte sa stingem focul, adaugam condimentele si piperul macinat. Cand a scazut suficient de mult, cam la jumatate din cat a fost, se pune in borcane, se capacesc borcanele si apoi le punem in cuptorul incins ( incingem cuptorul si stingem focul) pana a doua zi cand depozitam in camara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de rosii pentru friptura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|