Sos de rosii pentru pizza sau paste

Postat de xana in Pt. paste
16 Ian 2018 | 13540 vizualizari
Sos de rosii pentru pizza sau paste

Ingrediente

  • 500 ml pasta de rosii
  • 3 linguri pasta de rosii concentrata
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 mana de busuioc proaspat
  • cateva frunzulite de cimbru proaspat
  • 1 lingurita de zahar
  • sare
  • piper
  • 5 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei de masline pana se inmoaie. Punem pasta de rosii concentrata si usturoiul si se mai lasa la calit 3-4 minute.

Se adauga apoi 500 ml de pasta de rosii, oregano, zaharul, sare si piper si circa 250 ml de apa fierbinte si se lasa pe foc moderat pentru 20 de minute pana cand scade apa.

Trecem sosul prin blender apoi adaugam busuioc si cimbru proaspete si amestecam.

 

Acest sos este potrivit pentru pizza, paste sau lasagna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de rosii pentru pizza sau paste" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Penne alla Siciliana al Forno

Postat de MyCookingLife

Penne alla Siciliana al Forno

Se fierb pastele al dente, in apa sarata cu o lingura de ulei de masline astfel: se lasa apa cu sare si ulei sa ajunga in punctul de fierbere, apoi se pun pastele in apa clocotita, se mesteca...

Citeste continuarea

Sos de rosii pentru paste sau pizza

Postat de Elena_Daria

Sos de rosii pentru paste sau pizza

Curatam si spalam cepele, apoi le taiem feliute. Intr-o cratita punem uleiul de masline la incins, apoi adaugam ceapa, usturoiul pisat si lasam sa se caleasca la foc mic, amestecand continuu....

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.01.2018, 15:51
Foarte bun!
la 16.01.2018, 16:00
la 16.01.2018, 16:02
bun
la 16.01.2018, 16:02
Ce culoare frumoasa are
la 16.01.2018, 16:06

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking