Sos de rosii pentru paste sau pizza

Postat de Elena_Daria in Sosuri
18 Aug 2013 | 15365 vizualizari
Sos de rosii pentru paste sau pizza

Ingrediente

  • 1,5 kg rosii
  • 3 cepe mari
  • 3 catei de usturoi
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1 varf lingurita piper
  • 1 lingurita rasa oregano

Mod de preparare

Curatam si spalam cepele, apoi le taiem feliute.

Intr-o cratita punem uleiul de masline la incins, apoi adaugam ceapa, usturoiul pisat si lasam sa se caleasca la foc mic, amestecand continuu.

Spalam rosiile, le curatam de coaja si cotoare, le taiem in 2 sau in 4, le punem in vasul de la blender si le mixam pana obtinem o pasta.

Eu le-am mixat in 2 ture pentru ca nu au incaput toate odata.

Dupa ce s-a calit ceapa, adaugam rosiile, amestecam si lasam sa fiarba la foc mediu, acoperind cratita cu un capac.

Trebuie sa fiarba in jur de 60-80 de minute, pana scade si prinde consistenta.

Dupa ce sosul a scazut, adaugam zaharul, sarea, piperul, oregano, amestecam si mai lasam 1 minut.

Oprim focul si lasam sa se raceasca, apoi il transferam intr-un borcan mare si il pastram la frigider.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de rosii pentru paste sau pizza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Sos de rosii pentru pizza sau paste

Postat de xana

Sos de rosii pentru pizza sau paste

Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei de masline pana se inmoaie. Punem pasta de rosii concentrata si usturoiul si se mai lasa la calit 3-4 minute. Se adauga apoi 500 ml de pasta de...

Citeste continuarea

Penne alla Siciliana al Forno

Postat de MyCookingLife

Penne alla Siciliana al Forno

Se fierb pastele al dente, in apa sarata cu o lingura de ulei de masline astfel: se lasa apa cu sare si ulei sa ajunga in punctul de fierbere, apoi se pun pastele in apa clocotita, se mesteca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.08.2013, 15:41
Foarte bun şi de folos. Poate fi mâncat şi aşa, gol, că-i gustos tare.
la 18.08.2013, 15:41
bun bun
la 18.08.2013, 15:45
Asa e Padre! Eu am incercat si pe paine prajita si mi-a placut...
la 18.08.2013, 15:46
Bya
la 18.08.2013, 16:16
e bun bun

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking