Sos de usturoi cu rosii

Postat de merisor67 in Pt. carne
21 Sep 2017 | 9276 vizualizari
Sos de usturoi cu rosii

Acest sos de usturoi cu rosii, este sosul nostru preferat, în special vara, cu roșii de grădină, bine coapte și îl servim cu orice fel de friptură, pește și cartofi.   Când nu am roșii, îl prepar și cu suc de roșii conservat, sau cu pastă de roșii și ardei.

Ingrediente

  • 3 căpățâni de usturoi
  • 2-3 roșii de grădină, bine coapte
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriță oțet balsamic
  • un praf piper
  • sare după gust
  • 1/2 legătură pătrunjel verde

Mod de preparare

Curățăm usturoiul și îl pisăm în mojar, presărat cu sare grunjoasă.

Îl transferăm apoi într-un bol și îl frecăm cu ulei de măsline, dar nu foarte mult ca la mujdei.

Adăugăm oțetul balsamic, pentru a mai diminua din usturime.

Decojim roșiile, le îndepărtăm cotoarele și le feliem in 4 sau 7.

Spălăm bine pătrunjelul, îl tocăm mai mărunt și îl trecem prin blender, împreună cu roșiile.

Amestecăm apoi pasta de roșii și pătrunjel cu usturoiul, obținând deliciosul sos de usturoi cu roșii.

Potrivim gustul cu sare și piper și dăm sosul la rece, într-un vas acoperit, până în momentul servirii.

Pentru că am trecut roșiile prin blender, sosul este ușor spumos, dar se pot adăuga roșiile tocate mărunt și atunci culoarea sosului va fi mai roșiatică, dar gustul este același.

Mie îmi place să servesc acest sos de usturoi cu roșii și cu pâine prăjită.

Trec felia de pâine prăjită pentru 2-3 secunde prin sos și o savurez cu mare poftă.

 

Să vă fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de usturoi cu rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Sendvis de post: Reteta simpla si foarte gustoasa

Postat de Bucataras

Sendvis de post: Reteta simpla si foarte gustoasa

Iata cum se prepara Sendvis de post: Reteta simpla si foarte gustoasa: Prăjiți feliile de pâine într-o tigaie sau pe grătar până când devin ușor crocante și...

Citeste continuarea

Reteta de vinete pane cu sos de rosii

Postat de Bucataras

Reteta de vinete pane cu sos de rosii

Iata cum se prepara Reteta de vinete pane cu sos de rosii:  Rumeniți ușor mugurii de pin într-o tigaie. Curățați de coajă si tăiați vinetele în fâșii...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.09.2017, 11:16
Merge la fix cu carnea la gratar
la 21.09.2017, 11:20
Da, da, deci să-l fac, zici?
la 21.09.2017, 11:24
Pai daca ai prins apropoul nu poci a te refuza....
la 21.09.2017, 11:46
la 21.09.2017, 12:39

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking