Sos de vişine pentru fripturi

Postat de carmenvlad in Sosuri
23 Oct 2011 | 10353 vizualizari
Sos de vişine pentru fripturi

Recunosc că sosurile dulci-acrişoare pentru fripturi nu făceau parte din reţetele şi preparatele familiei mele. Dar eu am vrut să schimb acest obicei, aşa că am căutat reţete despre prepararea sosurilor din fructe dulci-acrişoare. Am găsit o mulţime de reţete, dar majoritatea se preparau cu compot, unt şi făină. Foarte bune reţetele, dar nu puteam să păstrez sosul pentru mai multă vreme. Pentru că doream să prepar un sos de vişine pe care să-l păstrez peste iarnă, până când apar fructe proaspete de vişine, m-am hotărât să-mi fac o reţetă proprie. Iată reţeta mea de sos de vişine.

Ingrediente

  • 1 farfurie plină cu vişine fără sâmburi 
  • 300 g zahăr,
  • 200 ml apă.

Mod de preparare

 Se pune apa cu zahărul la fiert până când se dizolvă zahărul. Se adaugă apoi vişinele şi se fierbe la foc mic timp de 20 de minute, până când fructele sunt fierte dar nu sfărâmate. Din când în când se ia spuma cu o spumieră.  Vom avea un sos  uşor legat, nu foarte gros. Se pune fierbinte în borcane sterilizate, se înfiletează capacele şi se întorc cu capacul în jos pentru a creea vid. Se păstrează în cămară. Sosul poate fi folosit ca atare, borcanul cu sos se încălzeşte puţin la cuptorul cu microunde sau pe baie de aburi. Sau se pune într-o tigaie 50 de g de unt, se lasă să se topescă şi se adaugă o lingură de făină. Se amestecă repede, să nu se facă cocoloaşe, se pune sosul de vişine, se condimentează cu puţină sare şi piper, eventual se pune putin ardei rosu iute. Se foloseşte cald, alături de friptură.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de vişine pentru fripturi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chutney de dovleac - Sos dulce-acrișor picant de dovleac

Postat de panacris

Chutney de dovleac - Sos dulce-acrișor picant de dovleac

Dovleacul se curăță de coajă și semințe apoi se taie cubulețe. Roșiile se decojesc, se scot sâmburii și se taie cubulețe. Merge totul rapid cu ajutorul lui Smart Salad Chef ;) Se...

Citeste continuarea

Adjika -sos rusesc picant din dovlecei II

Postat de Ksenya

Adjika -sos rusesc picant din dovlecei II

Curatam dovlecelul de coaja, si-l taiem bucati.Daca este mare eliminam cu o lingura semintele. Dam dovlecelul la robot pana obtinem o pasta . Adaugam pasta intr-o oala incapatoare,de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.10.2011, 19:29
anul asta si eu am cochetat cu ideea sosurilor dulci-acrisoare
la 23.10.2011, 19:51
nu am mancat niciodata friptura cu un sos de genul asta, dar imi place ideea.....
la 23.10.2011, 20:27
Draga Madi, este ceva nou si pentru mine. Am avut ocazia anul trecut, sa mananc o friptura de porc cu sos de visine. A fost delicioasa. Asa ca anul acesta am incercat sa prepar propriile mele sosuri si sa le servesc la diferite fripturi. Sper ca familia mea sa fie receptiva si sa accepte noutatile.
la 23.10.2011, 20:39
daca nu place familiei, poti sa-mi trimiti mie !
la 23.10.2011, 20:45
interesant, merita incercat

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking