Sos napolitan la borcan

Postat de Ksenya in Conserve
19 Sep 2017 | 7677 vizualizari
Sos napolitan la borcan

         Dupa mai multe cautari de un sos pentru paste, in sfarsit am gasit ceea ce imi doream. Desi sosul il stiam, (am avut ocazia sa asist si sa vad cum il gatesc napolitanii) cu aceleasi ingrediente insa modul pe care vi-l prezint, este altul. E usor de facut. Se poate pune si pe iarna la borcan. Daca aveti si putin stoc de legume si crutoane se poate prepara si o supa de rosii fierbinte sau rece. Un sos care, datorita tehnicii de preparare, are un gust aparte. Ideal pentru cei care tin post sau sau de luat la pachet pentru cei cu pitici iubitori de paste. Pentru studenti, pregatit de mame si bunici, pentru toata lumea care vrea sa aiba in casa o baza de sos ,din care se poate dezvolta alte retete. Sursa de inspiratie  a tehnicii de preparare Adi Haidean. Multumesc!  

Ingrediente

  • 3-4 kg rosii bine coapte, de preferat cele romanesti
  • 2 cepe
  • Busuioc proaspat
  • 2 catei usturoi
  • 4-5 linguri ulei de masline
  • Sare
  • 1 lingurita zahar (optional)

Mod de preparare

 

 

Alegem rosiile bine coapte, le spalam si le taiem bucati.

Adaugam rosiile intr-o tava inalta de aragaz.

Ceapa o curatam si o taiem grosier si o adaugam peste rosii.

Usturoiul il curatam si-l tocam, il adaugam in tava.

Busuiocul il spalam si-l adaugam in tava, stropim cu ulei de masline.

Introducem tava in cuptor, pornim cuptorul  la 160 grade C si lasam 20-30 minute.

Oprim cuptorul si lasam sa racoreasca putin compozitia.

Transferam intr-o cratita si, cu un blender vertical, aducem rosiile la consistenta dorita, mai mult sau mai putin pasat, dupa cum va place.

 Punem oala pe foc mic, adaugam sare si lasam 15-20 minute.

 Gustam sosul si, daca e acru, adaugam zahar, dupa gust. Daca rosiile sunt coapte bine, nu e nevoie de zahar.

Sterilizam borcanele 3 minute la cuptorul cu microunde, capacele le fierbem cateva minute.

Umplem borcanele cu sos, inchidem ermetic si le intoarcem cu gura in jos. Acoperim cu o patura. Lasam pana se racesc complet.

 La o tava de aragaz inalt, mi-au iesit 6 borcane de 370 ml.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos napolitan la borcan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sos napolitan la borcan

Postat de sufletista

Sos napolitan la borcan

Rosiile spalate le taiem bucati potrivite, le asezam in tava de la cuptor (a mea nu a fost inalta am ales alta tava). Ceapa o curatam, o spalam si o taiem bucati peste rosii. Procedam la fel...

Citeste continuarea

Spaghete cu caracatita si creveti

Postat de Ksenya

Spaghete cu caracatita si creveti

 Preparam sosul.   Punem uleiul intr-o tigaie inalta si incapatoare, adaugam usturoiul zdrobit cu lama cutitului. Cand s-a aramit putin, scoatem si-l aruncam. Adaugam ceapa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.09.2017, 19:51
la 19.09.2017, 21:47
Interesant!
la 20.09.2017, 06:32
Ce fain!
la 20.09.2017, 18:54
Faina reteta!
la 20.09.2017, 22:35
Ce bunatate!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking