Ingrediente
- 500 g ficat de porc;
- Ulei pentru prajit;
- 4 linguri cu bulion;
- Sare si piper macinat dupa gust;
- Cateva boabe de piper;
- Cateva foi de dafin;
- 1 morcov.
Mod de preparare
Se spala si se feliaza ficatul de porc, cam de doua degete grosime. Se prajeste in uleiul incins si se intoarce tot timpul pe ambele parti cat se prajeste. Se adauga sare si piper macinat dupa gust, apoi morcovul taiat in rondele subtiri, nu groase.
Se adauga o cana cu apa, atat cat sa-l acopere, se adauga si foile de dafin si cateva boabe de piper. Se fierbe cam 10 minute, apoi se prepara sosul. Intr-o cescuta se pun 4 linguri de bulion care se desfac in putina apa, amestecand bine. Se adauga peste ficat si se mai lasa la fiert 5 minute, pana incepe sa scada un pic. Se formeaza un sos gros.
Se serveste cu garnitura de piure.
Pofta Buna!
Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/03/sote-de-ficat.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Soté de ficat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|