Ingrediente
- 4-5 cartofi roz
- 1 broccoli, de dimensiune medie
- 3-4 căței de usturoi
- 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
- 2 lingurițe de semințe de chimen
- 200 ml de apă rece
- sare
- piper
- amestec de ierburi și mărar
- amestec de ierburi italiene
- amestec de ierburi de grădină
- 2 căței de usturoi pisat, de adăugat la sfârșitul preparării
Mod de preparare
Cartofii se curăță, se spală, se taie sub formă de cubulețe mai mari și se fierb timp de 10 minute în apă cu sare.
Usturoiul se curăță, se spală, se feliază subțire și se sotează rapid în uleiul de floarea soarelui, cu semințele de chimen.
Când cartofii au fiert, se strecoară și se adaugă în cratiță, peste ingredientele sotate. Se sotează cartofii cu celelalte ingrediente, cu capacul pus pe cratiță, la foc mic, timp de 10 minute.
Între timp se desface broccoli în buchețele, se spală bine sub jet de apă și se lasă să se scurgă.
Când cartofii s-au sotat, se adaugă în cratiță buchețelele de broccoli și apa. Se acoperă vasul pe jumătate cu un capac și se lasă la fiert mocnit timp de încă 10 minute.
Se curăță cei doi căței de usturoi, se spală și se pisează fin.
La urmă se condimentează după gust cu sare, piper și cu amestecurile de verdețuri. Se adaugă cei doi căței de usturoi pisați fin, se amestecă ușor pentru omogenizare și mâncarea poate fi servită.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sote de cartofi si broccoli, cu chimen" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|