Ingrediente
- 500 grame spaghete integrale
- o cutie mica ton in ulei cu usturoi si chili
- 1 lingurita capere conservate
- 1-2 chili
- 30 grame ansoa in ulei
- 2 catei de usturoi
- 1 varf de cutit de scortisoara
- o mana masline kalamata cu samburi
- 2 cutii rosii in bulion
- o mana de patrunjel proaspat, tocat
- 1 lamaie
- sare/piper
Mod de preparare
Se fierb spaghetele conform instructiunilor de pe ambalaj.
Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie si se adauga usturoiul zdrobit, caperele, chiliul tocat, tulpinile de la patrunjel, tocate, 4 ansoa si o parte din uleiul in care au fost conservate.
Cand usturoiul incepe sa prinda culoare, se adauga tonul, maslinele fara samburi, rosiile, scortisoara si piper.
Cand pastele s-au gatit, se scurg, pastrand o parte din apa in care au fiert si se adauga in tigaie, impreuna cu sucul de lamaie si restul de patrunjel. Se adauga putina apa pentru a obtine o consistenta cremoasa.
Se consuma imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete alla puttanesca cu ton" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
|