Ingrediente
- 150 g carne tocata de vita
- 2 felii de sunculita
- 200 gr spaghete
- ceapa verde
- 1 cutie rosii ingregi decojite (eu am folosit 4 rosii)
- 2 catei de usturoi
- 1 lingura ulei de masline
- 50 ml vin rosu
- 1 ardei iute
- 1 lingurita oregano
- 1 lingurita busuioc
- 1 lingurita praf de usturoi
- piper si sare dupa gust
- cascaval ras pentru servire
Mod de preparare
Taiem cele doua felii de sunculita in bucatele potrivite. Incalzim uleiul intr-o tigaie si rumenim sunculita. Tocam ceapa verde cubulete si usturoiul il tocam marunt. Le adaugam in tigaie si lasam pana se inmoaie ceapa.
Punem carnea de vita si o lasam pana se rumeneste putin. Adaugam piper, sare, oregano, busuioc, ardeiul iute tocat marunt si praful de usturoi. Amestecam. Punem vinul si cele 4 rosii decojite din conserva. Lasam pe foc pana mai scade din volum si se ingroasa putin sosul. Punem intr-o oala cu apa si sare spaghetele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt gata spaghetele punem sosul deasupra.
Radem cascaval deasupra si putem servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete bolognese" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|