Spaghete cu chiftele si sos alb

Postat de Meea in Spaghete
19 Sep 2019 | 379 vizualizari
Spaghete cu chiftele si sos alb

Ți-ai făcut temele? Uhm, scuze, mă refer dacă ai reușit să faci pastele de casă, pentru că astăzi îți arăt o rețetă delicioasă de spaghete cu chiftele și sos alb, în care am folosit, bineînțeles, pastele mele de casă! A început școală de vreo 5 luni și mi-e greu să-mi ies din rolul de învățătoare, așa că, iartă-mă că te-am speriat cu temele. Stai, a început abia de o săptămână? Parcă trece altfel timpul acum ha. Dar hai să schimbăm puțin topicul sau toppping-ul? Mhm, ce ar merge o înghețată de vanilie cu topping de ciocolată! Mănânci înghețată dacă e frig afară? Eu da! Cred că mă tot abat de la subiect acum și tot n-am reușit să îți spun de fapt ce am vrut. Îmi era dor să scriu și am zis să scriu tot ce-mi trece prin cap... aproape ha! REVENIND, pentru tine astăzi am făcut o rețetă delicioasă de spaghete cu sos alb și chiftele bune de tot. Dacă nu ai timp să prepari paste de casă, merg numa bine și cu cele cumpărate, iar dacă ai timp să le faci și nu ai apucat încă, găsești  aici  rețeta. Spor la treabă!

Ingrediente

  • * am folosit pastele de casă (500 g)
  • Ingrediente chiftele:
  • 500 g carne tocată
  • 1 ou
  • 100g pesmet
  • 1 ceapă
  • sare, piper, cimbru, boia
  • usturoi
  • rucola (sau orice altă verdeață)
  • cașcaval
  • Ingrediente sos:
  • 700 ml lapte
  • 3 linguri făină
  • 50 g unt
  • cașcaval
  • sare, piper, pătrunjel

Mod de preparare

 Chiftele: amestecăm bine de tot toate ingredientele. Ceapa și rucola le adăugăm tocate. Fie cu mână, fie cu o lingură. Mie îmi place să amestec cu mâna. Ne ungem palmele cu ulei și formăm biluțe. Mie îmi plac chiftelele micuțe, să fie prăjite și în interior. Nu-mi plac cele crude înăuntru, așa că, de obicei iau cu o linguriță din amestecul pentru chiftele și formez o bilă. În timp ce rotiți carnea între palme, încercați să și apăsați puțin cu palma pe biluță, dar nu să o aplatizați și astfel nu se vor desface la prăjit. Într-o tigaie punem ulei la încins și prăjim chiftelele. Lăsăm chiftelele la scurs până când facem sosul.

Sos: într-o tigaie punem untul la topit. Adăugăm făina și amestecăm repede. Lăsăm făina pe foc câteva minute, apoi adăugăm laptele. Amestecăm repede, să nu se facă cocoloașe. Punem cașcavalul, sarea, piperul și pătrunjelul. Lăsăm amestecul să fiarbă câteva minute, până când s-a topit cașcavalul și sosul este cremos. Punem chiftelele peste sos și amestecăm bine. Acest sos merge mână în mână cu pastele de casă! Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu chiftele si sos alb" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Retete similare

Spaghetti Cacio e Pepe

Postat de BakeUpArtist

Spaghetti Cacio e Pepe

În primă fază, cu o zi înainte, am dat parmezanul pe răzătoarea mare. Apoi l-am pus pe foc mic, într-o cratiță cu 4 căni de apă. Când începe să se...

Citeste continuarea

Spaghete carbonara, reţetă adaptata

Postat de Ela68

Spaghete carbonara, reţetă adaptata

Spaghete carbonara, reţetă adaptata 1. Baconul taiat felii se pune la rumenit intr-o tigaie timp de 4-5 minute. Pentru un plus de aroma se adauga doi, trei catei de usturoi. 2....

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 19.09.2019, 19:25
Ceva foarte gustos...!
la 19.09.2019, 19:40
la 19.09.2019, 19:46
Adauga comentariu...
la 19.09.2019, 20:05
la 19.09.2019, 20:06
Adauga comentariu...

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking