Spaghete cu gamberetti si dovlecei

Postat de micki in Spaghete
10 Feb 2010 | 8261 vizualizari
Spaghete cu gamberetti si dovlecei

Ffff bune ! :)

Ingrediente

  • 300 gr gamberetti
  • un dovlecel
  • o ceapa medie
  • un plic de sofran
  • 250 gr spaghete
  • 50 ml smantana
  • 1 legatura de patrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se pun la fiert spaghetele in abundanta apa sarata....se fierb dupa indicatiile de pe cutie.Se taie dovlecelui a "julienne".Se oparesc gamberetti...

Se taie ceapa marunt si se pune la calit in 3 linguri de ulei de masline.Dupa ce a devenit trasparenta se adauga dovlecelul  si se amesteca bine,iar dupa circa 3 minute se adauga si gamberetti.Se mai lasa cam 5 minute apoi se adauga sofranul.Se amesteca bine,apoi se adauga smantana si patrunjelul taiat marunt(o lingurita de patrunjel taiat o lasam pt decorat).La urma se sareaza si se pipereaza dupa gust.

Acesta va fi sosul pt spaghete.Se amesteca bine cu spaghetele fierte in prealabil,se aseaza in farfurie si se decoreaza cu patrunjelul pastrat!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu gamberetti si dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Spaghetti Carbonara

Postat de Corina33

Spaghetti Carbonara

Se pun la fiert 4-5 litri de apa cu 4 linguri de sare. Pana apa incepe sa clocoteasca, se taie sunculita felioare si se bat ouale cu putina sare, smantana si jumatate din cantitatea de...

Citeste continuarea

Spaghetti alla puttanesca

Postat de caroline

Spaghetti alla puttanesca

Intr-o tigaie punem 2 linguri ulei de masline. Adaugam maslinele, bucatile de ansoa, care vor fi in prealabil desarate si usturoiul taiat felii subtiri. Bucatile de ansoa se vor topi. Dupa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.02.2010, 22:26
ce i-ar manca mama de draguti si rozalii
ii gasesti proaspeti si la ce pret ?
la 10.02.2010, 22:34
Mihaela eu ii cumpar proaspeti,si ii oparesc bine,apoi ii folosesc.
Aici costa in jur de 13 euro la kg.
la 10.02.2010, 22:37
Eu ii cumpar congelati, ii calesc in putin ulei de masline si usturoi, iar apoi adaug vin alb, sare si piper si-i fierb un pic
la 10.02.2010, 22:50
Bucataras e ok si asa....si eu am in congelator mai mereu cate o cutie congelati....in caz ca vreau sa fac si nu am timp sa ajung la magazin.
la 10.02.2010, 22:57
as fi curioasa sa vad diferenta de gust la cei proaspeti , de aia congi am facut .

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking