Spaghete cu ragu bogat in legume

Postat de caroline in Paste
31 Oct 2015 | 3186 vizualizari
Spaghete cu ragu bogat in legume

Ingrediente

  • 300 gr paste tip Spaghetti quadrati
  • 2 dovlecei
  • 2 anghinare
  • 1 vanata mica
  • 100 gr praz
  • 10 masline negre
  • 6 frunze busuioc
  • 2 catei usturoi
  • ulei de masline
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Eu am folosit anghinare in ulei din conserva . Daca folositi anghinare proaspete, curatati mai intai eliminand frunzele dure si barba interioara ,taiati in bucati si puneti in apa cu suc de lamaie . 

Prazul il curatam si taiem rondele . 

Il punem la calit in jumatate din cantitatea de ulei de masline si lasam cateva minute dar fara se sa coloreze . Adaugam anghinarele si potrivim de sare .Dam la foc iute pentru cateva minute . 

Vanata o spalam, indepartam extremitatile si o taiem cuburi . La fel procedam cu dovleceii . 

Intr-o alta tigaie , punem uleiul ramas si calim vanata si dovleceii impreuna cu usturoiul si putina sare . 

Dupa cateva minute adaugam aceste legume in tigaia cu anghinare si dam la foc potrivit pentru alte 5 minute . 

Adaugam busuiocul tocat marunt si maslinele. Potrivim de sare si piper .

Punem o oala cu apa la fiert si cand apa a inceput sa fiarba , punem sare si pastele amestecan pentru a evita ca pastele sa se lipeasca intre ele .Cand au fiert  , se scurg bine de apa . 

Servim pastele calde cu ragu de legume .

Pofta buna ! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu ragu bogat in legume" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Lasagna cu sos bolognese si vinete

Postat de cristeena20

Lasagna cu sos bolognese si vinete

Sosul bolognese: Tocam ceapa marunt si o punem la calit cu ulei de masline. Cand s-a rumenit putin adaugam usturoiul tocat fin, foaia de dafin si adaugam carnea tocata. eu am folosit de porc, dar...

Citeste continuarea

Orecchiette colorate, cu unt, sunca si cascaval

Postat de RODIMUR

Orecchiette colorate, cu unt, sunca si cascaval

Pastele se fierb timp de 15-18 minute (in fapt, conform recomandarilor de pe ambalaj) in multa apa sarata. Intre timp se razuieste cascavalul pe razatoarea mare si se taie sunca presata....

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.10.2015, 16:01
bun bun
la 31.10.2015, 16:50
la 31.10.2015, 17:03
la 31.10.2015, 17:19
la 31.10.2015, 18:36

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking