Spaghete cu ragu bogat in legume

Postat de caroline in Paste
31 Oct 2015 | 3225 vizualizari
Spaghete cu ragu bogat in legume

Ingrediente

  • 300 gr paste tip Spaghetti quadrati
  • 2 dovlecei
  • 2 anghinare
  • 1 vanata mica
  • 100 gr praz
  • 10 masline negre
  • 6 frunze busuioc
  • 2 catei usturoi
  • ulei de masline
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Eu am folosit anghinare in ulei din conserva . Daca folositi anghinare proaspete, curatati mai intai eliminand frunzele dure si barba interioara ,taiati in bucati si puneti in apa cu suc de lamaie . 

Prazul il curatam si taiem rondele . 

Il punem la calit in jumatate din cantitatea de ulei de masline si lasam cateva minute dar fara se sa coloreze . Adaugam anghinarele si potrivim de sare .Dam la foc iute pentru cateva minute . 

Vanata o spalam, indepartam extremitatile si o taiem cuburi . La fel procedam cu dovleceii . 

Intr-o alta tigaie , punem uleiul ramas si calim vanata si dovleceii impreuna cu usturoiul si putina sare . 

Dupa cateva minute adaugam aceste legume in tigaia cu anghinare si dam la foc potrivit pentru alte 5 minute . 

Adaugam busuiocul tocat marunt si maslinele. Potrivim de sare si piper .

Punem o oala cu apa la fiert si cand apa a inceput sa fiarba , punem sare si pastele amestecan pentru a evita ca pastele sa se lipeasca intre ele .Cand au fiert  , se scurg bine de apa . 

Servim pastele calde cu ragu de legume .

Pofta buna ! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu ragu bogat in legume" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Gnocchi cu sos de rosii cu legume si carnaciori

Postat de timea

Gnocchi cu sos de rosii cu legume si carnaciori

Ceapa si ardeiul le tocam marunt iar dovlecelul il dam pe razatoarea mare. Punem ceapa si ardeiul la calit intr-un wok in care am incalzit  uleiul de masline pt 1-2 minute, apoi adaugam...

Citeste continuarea

Paste cu pesto si fructe de mare

Postat de oanapl

Paste cu pesto si fructe de mare

Încingi uleiul și adaugi fructele de mare și le călești câteva minute. Între timp, pui o oală cu apă și puțină sare la fiert. Când apa clocotește adaugi pastele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.10.2015, 16:01
bun bun
la 31.10.2015, 16:50
la 31.10.2015, 17:03
la 31.10.2015, 17:19
la 31.10.2015, 18:36

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking