Paste integrale cu carne de pui in sos de rosii

Postat de mirela0911 in Paste
14 Ian 2018 | 9690 vizualizari
Paste integrale cu carne de pui in sos de rosii

Un pranz rapid, gustos si satios! 

Ingrediente

  • 500 g paste integrale
  • 300 g piept de pui
  • 1 buc ceapa alba
  • 1/2 ardei kapia rosu
  • 500 ml suc de rosii /bulion
  • sare, piper dupa gust
  • 1 foaie de dafin
  • 3 catei de usturoi
  • 150 g cas de vaca proaspat

Mod de preparare

Se pun la fiert pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt gata, se scurg de apa si se clatesc rapid sub un jet de apa rece. Se lasa deoparte.

Pieptul de pui se spala, se sterge cu prosoape de hartie, apoi se taie in bucatele potrivite. Se pun la calit in ulei si se lasa pana se albeste carnea. Se adauga ceapa taiata marunt. Se condimenteaza cu putina sare si se mai lasa la calit. Intre timp, se taie ardeiul kapia in bucati mici si se pune peste carne lasand inca 2-3 minute sa se caleasca. 

Se toarna sosul de rosii, se condimenteaza cu sare si piper si se lasa sa fiarba cateva minute. Se adauga si foaia de dafin, iar spre final usturoiul feliat. Acest sos se amesteca bine cu pastele.

Jumatate din paste se toarna intr-un vas de yena uns cu ulei. Se rade jumatate din cas, apoi se toarna restul de paste. Se niveleaza, apoi se rade deasupra restul de cas. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pana se rumeneste frumos deasupra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste integrale cu carne de pui in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Retete similare

Fusilli cu bacon, sos Pesto si smantana

Postat de simona72

Fusilli cu bacon, sos Pesto si smantana

Se pune apa cu sare la fiert. Apa sa fie multa, aproximativ 1,5 litri. Cand apa da in clocot se adauga pastele si se fierb 10 minute. Intre timp facem sosul… Taiem baconul in bucatele si...

Citeste continuarea

Spatzle cu sos de ciuperci si parmezan

Postat de merisor67

Spatzle cu sos de ciuperci si parmezan

Preparam mai intai ciupercile ca necesita mai mult timp, in comparatie cu spatzelele care se prepara imediat. Tocam ceapa solzisori, usturoiul rondele si le punem la calit in 50 g unt, pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.01.2018, 20:40
la 14.01.2018, 20:44
Ce bunătăți ai făcut, Mirela!
la 14.01.2018, 20:52
Bune!
la 14.01.2018, 20:53
Bun papa!
la 14.01.2018, 20:55
Ce bune!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking