Ravioli cu ciuperci porcini, pui si capere

Postat de Bucataras in Paste
19 Feb 2021 | 3713 vizualizari
Ravioli cu ciuperci porcini, pui si capere

Pranzul zilei: ravioli umpluti cu ciuperci porcini, pui, capere si sos de rosii. Imi place sa arunc din cand in cand un ochi in zona de paste proaspete a magazinelor alimentare si sa testez diverse produse. De data aceasta am ales ravioli umpluti cu ciuperci porcini si m-am gandit la o combinatie de paste cu pui, capere si sos de rosii, care sa echilibreze gustul puternic al ciupercilor. Delicioasa si reusita combinatia, sa stiti.

Ingrediente

  • 250 g ravioli ai funghi porcini
  • 300 g piept de pui
  • o ceapa
  • 3-4 catei de usturoi
  • Sare, piper, cimbrisor, oregano, busuioc
  • 4-5 rosii cherry
  • Suc de rosii cherry
  • 2 linguri de capere
  • 50 g unt
  • Pentru décor:
  • Parmesan ras
  • Frunze de busuioc

Mod de preparare

Pune intai pastele la fiert in apa clocotita.

Intre timp curata ceapa, usturoiul si toaca-le marunt.

Taie pieptul de pui in cubulete.

Topeste untul intr-o tigaie, adauga ceapa si usturoiul tocate, amesteca cat sa isi lase aroma, apoi pune cuburile de pui peste.

Condimenteaza cu sare, piper, cimbrisor, oregano, busuioc sau cu alte plante aromatice, in functie de ce preferi si lasa puiul pana se gateste pe toate partile. Fiind taiata in bucati mici, carnea nu are nevoie de un timp de gatire prea mare.

Pune pastele ravioli umplute cu ciuperci porcini in tigaie peste pui, adauga rosiile cherry taiate in jumatate, caperele, adauga si sos de rosii si putin din zeama in care au fiert pastele.

Lasa sa se intrepatrunda toate aromele, sosul sa devina usor consistent si opreste focul.

Presara parmesan ras peste ravioli cu pui si capere, cateva frunzuite de busuioc si pofteste la masa.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Ravioli cu ciuperci porcini, pui si capere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pasta Pot Pie~sau~Tocanita de vitel cu paste sub capac de foietaj

Postat de Angelica

Pasta Pot Pie~sau~Tocanita de vitel cu paste sub capac de foietaj

1.Punem intr-o cratita putin ulei de masline. 2.Adaugam ceapa taiata fasii subtiri si o lasam pana aceasta devine sticloasa. 3.Adaugm apoi morcovii, telina, gulia, taiate cubulete si ardeii...

Citeste continuarea

Bigoli cu speack si ceapa verde

Postat de gurita_ta2005

Bigoli cu speack si ceapa verde

Pastele se pun la fiert in apa cu sare cand acesta incepe sa fiarba. Intr-o tigaie topim putin unt,punem ceapa taiata feliute,adaugam carnea fasii(speack stick),le calim cateva minute,punem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.02.2021, 14:48
la 19.02.2021, 15:06
buuun
la 19.02.2021, 15:50
bunatate!
la 19.02.2021, 16:01
Foarte gustoase...!
la 19.02.2021, 16:06

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking