Ingrediente
- 300 g spaghete
- 3-4 linguri ulei de masline
- 200-250 g mazare proaspata
- 250 ml smantana pentru gatit
- 200 g cas de vaca
- 50 gr branza cu mucegai albastru
- sare si piper proaspat rasnit dupa gust
- cateva frunze de busuioc proaspat
- 2 catei usturoi
- 100 g branza cheddar
- 1 cub de unt
Mod de preparare
Usturoiul, se curata se taie marunt si se caleste pentru cateva secunde in 3-4 linguri ulei de masline. Se adauga mazarea fiarta in prealabil, se lasa sa se caleasca si ea 1 minut . Se adauga smantana si se lasa sa dea in clocot. Se adauga branzeturile, casul dat pe razatoarea cu gauri mari, branza cu mucegai taiata cuburi, se amesteca si se lasa pe foc pana branzeturile sau topit. Daca sosul a iesit prea gros se adauga cateva linguri din apa in care au fiert pastele. Se adauga sare si piper dupa gust, busuiocul taiat marunt.
Spaghetele fierte conform instructiunilor de pe ambalaj le punem intr-un vas termorezistent uns cu unt moale. peste spaghete turnam sosul cu mazare, amestecam putin, radem deasupra branza cheddar si dam vasul la cuptorul incins la 180 grade pentru 15 minute. Se servesc pastele calde. Sa va fie de folos!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu sos alb si mazare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|