Ingrediente
- 500 g spaghete
- 3 linguri ulei de masline (1 lingura pentru fiertul spaghetelor si doua pentru calit usturoiul cu rosiile tocate)
- 1 borcan sos Basilico de la Barilla (400 g)
- 200 g branza rasa Emmentaler
- 150 g branza rasa Gouda
- 100 g rosii tocate marunt
- 1 catel de usturoi
- 100 ml smantana lichida
- sare
- piper mozaic
- busuioc
Mod de preparare
Intai se pune apa la fiert ,intr-o oala mijlocie, pentru spaghete.
Cand fierbe se introduc spaghetele in ea si se lasa la fiert dupa instructiunile de pe pachet.
Se fierb la foc mediu, cand sunt gata se strecoara de apa.
Intr-o oala se pune ulei de masline,cam doua linguri si cand s-a incins se adauga usturoiul pisat. Se caleste dar nu prea mult, altfel primeste un gust amar.
Apoi se adauga rosiile, sosul Basilico, sarea si piperul.
Apoi se adauga un pahar cu apa.
Se lasa sa fiarba la foc mic,pana se formeaza un sos.
Apoi se adauga spaghete peste sos si se adauga smantana.
Se adauga si cele doua tipuri de branza rasa.
Se orneaza cu busuioc.
Se serveste cu o salata verde proaspata .
Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu sos Basilico, Emmentaler si Gouda" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (30)
|