Spaghete cu sos de rosii picant cu mazare si busuioc

Postat de gurita_ta2005 in Spaghete
1 Aug 2015 | 5792 vizualizari
Spaghete cu sos de rosii picant cu mazare si busuioc

Ingrediente

  • Paste barilla nr 5
  • 350-400 g pasta de rosii
  • 1/2 cutie de mazare
  • 1/2 ceapa alba
  • 2 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • frunze proaspete de busuioc
  • sare/piper/peperoncino

Mod de preparare

Punem o cratita cu apa si putina sare la fiert,cand incepe sa clocoteasca se adauga pastele si cateva frunze de busuioc, se lasa sa fiarba la foc potrivit,timpul este scris pe cutie.

Ceapa se taie solzisori, se pune la calit impreuna cu usturoiul strivit in ulei de masline pentru cateva minute (nu trebuie sa se arda).

Punem pasta de rosii,condimentele si acoperim cu un capac lasand la foc mic sa fiarba cam 5 minute.

Daca scade prea mult sosul, mai completam cu pasta de rosii.

Mazarea se scurge de zeama, se clateste cu apa rece si se adauga peste sos,impreuna cu frunzele de busuioc.

Cand sunt fierte pastele se pune pentru 2 minute in sosul format.

Se servesc cu parmezan ras

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu sos de rosii picant cu mazare si busuioc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Spaghetti cu sos si chiftelute

Postat de madi_marin

Spaghetti cu sos si chiftelute

Se amestecă bine carnea tocată (amestec sau de care preferaţi) cu verdeaţa tocată mărunt, pâinea, cimbrul, sare şi piper după gust. Se formează biluţe cu mâna unsă cu un pic...

Citeste continuarea

Spaghete Bologneze

Postat de simona72

Spaghete Bologneze

Punem uleiul la incins intr-o tigaie si adaugam carnea tocata. Amestecam mereu sa se desfaca carnea si sa se prajeasca uniform. Dupa ce nu mai este nici o bucatica de carne albicioasa, adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.08.2015, 16:37
la 01.08.2015, 16:39
Buuune !!!!
la 01.08.2015, 16:42
andreea
la 01.08.2015, 16:42
mihaela
la 01.08.2015, 17:00
Buuuuuun! Asa ceva as manca acum!

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking