Spaghete in sos de Ketchup cu ardei, ciuperci si carnati

Postat de Satisfyyourcravings in Spaghete
1 Iun 2018 | 4488 vizualizari
Spaghete in sos de Ketchup cu ardei, ciuperci si carnati

Ingrediente

  • 200 grame spaghete din faina integrala
  • 6 carnati proaspeti, mici (eu am folosit italienesti cu mozzarella; 3 sunt suficienti, daca sunt mari)
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ardei verde
  • 5 linguri Ketchup
  • zahar (optional)
  • 1 lingurita sos Worcestershire
  • sare, piper
  • 400 grame fasole pastai
  • ulei
  • ulei de masline extra virgin
  • Parmezan ras, pentru servit
  • sos Tabasco, pentru servit (sos picant)

Mod de preparare

Ceapa, ardeiul si ciupercile se taie felii. Usturoiul se piseza sau se toaca. Carnatii se taie in bucati nu foarte mici. 

Spaghetele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj.

Fasolea se curatata de capetele si se aseaza intr-un steamer din bambus (ideal, care sa poate fi aseazat peste oala in care fierb pastele). Se gatesc 6 minute, apoi se clatesc sub jet de apa rece. Se presara cu sare si se stropesc cu ulei de masline extra virgin. 

Intre timp, se incalzeste un wok/ tigaie mare cu 1 lingura de ulei la foc mare. Se adauga  usturoiul, se lasa 30 de secunde, apoi se adauga ceapa care se soteaza 2-3 minute. Se adauga carnatii si se lasa 3-4 minute, apoi se adauga ciupercile si ardeiul. Se calesc pana cand carnatii sunt gatiti complet. Se adauga Ketchupul, sosul Worcestershire si zahar daca este nevoie. 

Se gateste 1 minut, apoi se adauga 1/2 cana din apa in care au fiert pastele. Se lasa 2-3 minute, pana devine un sos onctuos, apoi se adauga pastele. Se amesteca bine, adaugand mai multa apa in care au fiert pastele, sare si piper daca este nevoie si se consuma imediat cu Parmezan ras si sos Tabasco.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete in sos de Ketchup cu ardei, ciuperci si carnati" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Pulpe de pui cu paste

Postat de Dya

Pulpe de pui cu paste

Pulpele le prajim in baie de ulei. Separat, fierbem 1-2 litri de apa impreuna cu putina sare. Cand apa da in clocot adaugam pastele si le lasam sa fiarba pentru aproximativ 20 de minute.  Le...

Citeste continuarea

Spaghetti fara gluten cu legume

Postat de timea

Spaghetti fara gluten cu legume

Pastele le punem la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj iar dupa ce s-au fiert le strecuram si le trecem pe sub un jet de apa rece. Intr-un wok incins in care am pus putin ulei de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.06.2018, 20:21
la 02.06.2018, 06:40
Bune!
la 02.06.2018, 08:33
la 02.06.2018, 19:30
la 03.06.2018, 10:27
O porție mare și pentru mine!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking