Ingrediente
- 250g spaghetti ( eu am folosit paste fettucine Barilla)
- 350g carne tocata de porc si 150g carne de vita
- 1 conserva rosii taiate cuburi in suc propriu (300g)
- 2 cepe taiate marunt
- 2 catei de usturoi
- un pahar de vin alb desert (250 ml), eu am pus vin rosu (il prefer)
- 3 linguri de ulei de masline
- busuioc
- oregano
- piper proastat macinat
- sare
Mod de preparare
Intr-o tigaie mare se rumeneste ceapa taiata in ulei de masline, dupa care se pune si carnea tocata.
Cand aceasta devine aurie la culoare se adauga usturoiul pisat si vinul. Rosile in suc propriu se adauga mai spre sfarsit, atunci cand carnea este aproape facuta. Tot atunci adaugati si mirodenile si cea mai mare parte a frunzelor de busuioc.
Mai lasati la foc mic inca 15-20 minute, timp in care fierbeti pastele. Nu uitati ca in apa in care fierbeti pastele sa adaugati putina sare. Cand sunt gata scurgeti pastele de apa bine asezatile pe farfurii peste care turnati sosul si ornate cu cateva frunze de busuioc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti Bolognese" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|