Spaghetti carbonara

Postat de ionix in Spaghete
5 Mar 2010 | 16458 vizualizari
Spaghetti carbonara

un fel de mancare simplu, rapid si gustos....

Ingrediente

 
  • 200 g spaghete
  • 2 oua
  • 200 g smantana
  • 200 g muschi tiganesc
  • 3 catei usturoi
  • 2 linguri cu ulei de masline
  • Sare, piper
   

Mod de preparare

 

Spaghetele se fierb al dente, trebuie lasate mai putin decat timpul normal de fierbere.

Dupa ce au fiert se strecoara si se trec printr-un jet de apa rece.

Cat timp fierb pastele, punem uleiul la incins in care calim muschiul tiganesc taiat cubulete mici.

Dupa 5 minute, de cand a inceput muschiul sa se caleasca, adaugam usturoiul taiat feliute si mai lasam 2-3 minute.

Peste muschiul calit cu usturoi punem spaghetele si le lasam 2-3 minute.

Ouale le batem bine cu sare si piper .

Smantana o punem peste oua si amestecam bine.

Amestecul cu smantana il turnam peste spaghete si amestecam intruna, cat tim sta la foc mediu, pana cand incepe a patrunde sosul in spaghete. Eu le-am tinut circa 5 minute.

Se servesc calde cu parmesan ras sau zeama de lamaie.

 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti carbonara" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Spaghetti carbonara

Postat de AlexTeacher

Spaghetti carbonara

1. Pune pe foc o oala cu 2 l de apa cu putina sare. Baconul este deja sarat, asa ca nu exagera cu sarea.  2. Taie baconul cubulete. 3. Ia spaghetele, strangele ca intr-un buchet,...

Citeste continuarea

Spaghetti carbonara

Postat de katty

Spaghetti carbonara

Punem la fiert pastele in 2 l de apa sarata pana pastele sunt al dente. In uleiul incins punem untul si  baconul. Amestecam ocazional pana se rumeneste. Adaugam usturoiul tocat fin,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.03.2010, 17:20
sunt prima......ha,ha,ha............pot manca pe saturate
la 05.03.2010, 18:17
iti dau cat vrei...
la 05.03.2010, 19:30
la 05.03.2010, 21:58
stiu ca nu-s pe placul tau dar lasa ca te fac eu sa mananci paste si orez
la 17.03.2010, 20:26
sunt nou aici ... dragă ionix ... cum am citit si despre o salata grecesca ... si aceasta este o reteta consacrata ... nu se pune usturoi , ci peperoncino ... 1 ... care se scoate apoi ...
pt o reusita mai buna , pui doar 1 ou si un galbenuş .vasta pt 2 persoane . merge mai bine piptul de porc ... sa o luam de la capat ... in uleiul cald calesti peperoncinul si il scoti ,apoi 2 minute pieptul taiat bastonase , nu cuburi , caci folosesti spaghetti ... cnd sunt gata pastele le pui in tigaie si le arunci putin , cat sa prinda toate ulei . aste e ideea , nu tre sa le prajesti ... oul cu galbenusul , batute , pui parmigiano ras amestecand pana devine gros ca o smantana . apoi poti pune sau nu 2 linguri de smantana . peste pastele din tigaie pui amestecul si il arunci , amesteci , pana nu mai e asa lichid ... tre sa fii atenta la moment ... si in farfurii .. te asigur ca nu se compara cu reteta asta romaneasca cu smantana . e reteta originala din italia ... am facut-o acolo de multe ori ...

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking