Ingrediente
- 200 g spaghete
- 2 oua
- 200 g smantana
- 200 g muschi tiganesc
- 3 catei usturoi
- 2 linguri cu ulei de masline
- Sare, piper
Mod de preparare
Spaghetele se fierb al dente, trebuie lasate mai putin decat timpul normal de fierbere.
Dupa ce au fiert se strecoara si se trec printr-un jet de apa rece.
Cat timp fierb pastele, punem uleiul la incins in care calim muschiul tiganesc taiat cubulete mici.
Dupa 5 minute, de cand a inceput muschiul sa se caleasca, adaugam usturoiul taiat feliute si mai lasam 2-3 minute.
Peste muschiul calit cu usturoi punem spaghetele si le lasam 2-3 minute.
Ouale le batem bine cu sare si piper .
Smantana o punem peste oua si amestecam bine.
Amestecul cu smantana il turnam peste spaghete si amestecam intruna, cat tim sta la foc mediu, pana cand incepe a patrunde sosul in spaghete. Eu le-am tinut circa 5 minute.
Se servesc calde cu parmesan ras sau zeama de lamaie.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti carbonara" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|