Ingrediente
- Am folosit:
- 500 gr spaghetti bio
- 2 galbenusuri de ou
- nucsoara rasa
- o lingurita zeama de lamaie
- 150-200 gr bacon crud afumat
- parmezan
- 200 ml smantana de gatit
- chilly,
- sare
- 1 catel de usturoi
- ulei de masline
Mod de preparare
Am fiert pastele in multa apa cu sare (100 gr paste la 1 L apa),conform indicatiilor de pe ambalaj.Baconul l-am taiat in bucatele potrivite ca si marime,(aproximativ 2 cm),intr-o tigaie am pus putin ulei de masline,am adaugat usturoiul taiat marunt si mai apoi baconul,pe care l-am rumenit frumos.Am luat apoi tigaia deoparte si am asteptat sa fiarba pastele.
Galbenusurile le-am amestecat cu nucosara rasa,zeama de lamaie,sare si chilly,le-am batut bine si am adaugat putina smanatana de gatit.Dupa ce pastele au fiert,am oprit o parte din apa in care au fiert si pastele scurse le-am adaugat in tigaia cu bacon,am pus apoi peste ele galbenusurile ,restul de smantana de gatit si putina apa de la paste si am amestecat bine pana cand pastele s-au acoperit de sos.Am pus si putin parmezan deasupra si am servit apoi cu mare pofta pastele.
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti carbonara" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|