Spaghetti cu sos si chiftelute

Postat de madi_marin in Spaghete
22 Apr 2018 | 2771 vizualizari
Spaghetti cu sos si chiftelute

Ingrediente

Chifteluţe:

  • 500 g carne tocată
  • câte 1 legătură ceapă şi usturoi verde (doar partea albă)
  • 1 felie mai groasă de pâine înmuiată în lapte şi scursă bine
  • sare
  • piper
  • cimbru uscat
  • mărar proaspăt

Sos:

  • câte 1 legătură de ceapă şi usturoi verde (doar partea albă)
  • ulei
  • sos de roşii (passata)
  • cimbru uscat
  • 1 foaie de dafin
  • vin roşu
  • sare
  • piper
  • 200 g spaghetti

Mod de preparare

Se amestecă bine carnea tocată (amestec sau de care preferaţi) cu verdeaţa tocată mărunt, pâinea, cimbrul, sare şi piper după gust. Se formează biluţe cu mâna unsă cu un pic de ulei. Se pun în tava tapetată cu hârtie de copt şi se dau la cuptor la 180 grade pentru 25-30 de minte (le verificăm din când în când să fie frumos rumenite). Se scot si se lasa la răcit.

Pastele se fierb conform indicaţiilor de pe ambalaj.

Pentru sos călim în 3 linguri de ulei ceapa şi usturoiul tocate mărunt. Punem vinul (tot vreo 3 linguri), apoi sosul de roşii (vreo 400 ml), cimbru, foaia de dafin, sare şi piper şi lăsăm la foc iute cam 5 minte, după care putem pune chifteluțele. Se mai lasă la foc mic preţ de vreo două clocote.

Se toarnă sosul peste spaghettele fierte şi se amestecă bine.

Se servesc porţii mari 🙂 presărate cu parmezan.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti cu sos si chiftelute" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Retete similare

Spaghete cu sos de rosii si chiftelute

Postat de simona72

Spaghete cu sos de rosii si chiftelute

Carnea tocata se amesteca cu oul, pesmetul, sare si piper dupa gust,oregano, busuioc, usturoiul zdrobit, painea inmuiata in lapte, scrursa si sfaramata, patrunjel tocat. Se amesteca toate...

Citeste continuarea

Spaghetti cu chiftelute

Postat de meosiris

Spaghetti cu chiftelute

Fierbem spaghetele in apa cu putina sare, apoi le clatim cu apa rece si le lasam la scurs. Intre timp, facem chiftelutele. -Ceapa tocata marunt se caleste in putin ulei,apoi se amesteca bine cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.04.2018, 14:41
grozave!
la 22.04.2018, 14:44
Super!
la 22.04.2018, 14:59
Un pranz tare bun!
la 22.04.2018, 15:11
bune bune
la 22.04.2018, 16:13
place, place

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking