Ingrediente
- 300 gr spaghetti
- 200 gr ton din conserva maruntit
- un sfert de ceapa sau o jumatate, depinde de marimea cepei
- cateva fire de ardei ( daca aveti rosu e mai frumos, da culoare)
- 2 lg bulion sau pasta de rosii
- 2 catei de usturoi
- 2 foi de dafin
- putin busuioc verde tocat
- patrunjel dupa gust
- cateva masline fara sambure
- sare, piper
- o mana de parmigiano sau ce alta branza doriti, daca doriti,...
Mod de preparare
pastele se fierb in apa cu sare, 10 min
se scurg si se lasa apa rece peste ele, sa nu se lipeasca
intr-o tigaie se incinge putin ulei de masline, se calesc ceapa, ardeiul si usturoiul impreuna putin , dar sa nu se prajeasca, apoi se adauga foile de dafin, busuiocul taiat marunt si bulionul, se potriveste de sare si se adauga o cana de apa si se lasa 10 min la fiert, ca sa se patrunda cu gustul foilor de dafin si a busuiocului.
cand a scazut apa se pune conserva de ton si se amesteca bine, se mai lasa 2-3 min apoi se opreste focul.se adauga apoi patrunjelul si maslinele taiate in patru.
se amesteca bine totul apoi se portioneaza in farfurii.
se serveste cu parmigiano deasupra dar se poate inlocui si cu alt fel de branza. eu personal le fac cu parmigiano...aici nu ducem lipsa de asa ceva!!!
parerea mea ca merg foarte bine cu un pahar de vin alb demisec...
pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti cu ton" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (4)
|