Ingrediente
- 1/2 punga spaghetti integrale ( daca va straduiti sa fiti la dieta)
- cateva rosii coapte bine ( sau Radu popovici recomanda pasta de rosii) + 2-3 linguri pasta de rosii ( eventual dizolvata cu 2 linguri de apa)
- 5-6 fileuri de ansoa
- 2-3 catei usturoi
- 1-2 mîini masline
- 1 lingura capere
- fulgi de chili ( sau ardei iute tocat)
- 3-4 rosii uscate la soare( din reteta lui Radu Popovici, nu si a Mayei)
- 2 linguri ulei de masline
Mod de preparare
1. Intr-o tigaie incapatoare se prajesc fileurile de ansoa impreuna cu usturoiul intreg ( dac dorim ca dupa gatire sa il scoatem din sos)- sau taiat marunt marunt- daca consideram ca trebuie sa fac parte din sos. pana cand pestele se va topi efectiv!
2. Peste amestecul initial vom adauga rosiile decojite si tocate in cubulete marunte ( eliminand semintele) , caperele, maslinele, ardeiul tocat marunt si el si rosiile uscate la soare; ;asam tot acest amestec sa dea in clooct, la foc mic, pentru cca 12-15 min.
3. Tot in acest timp vom fierbe si pastele ( asa cum se precizeaza pe cutia lor de ambalaj) , apoi le scurgem de apa si le turnam peste sosul de rosii!
4. Finisam totul de gust adugand sare ( daca mai enevoie, deoarece ansoa-urile sunt deja sarate) si putin piper proaspat macinat!
5 . Se decoreaza cu frunzulite de patrunjel proaspat! Mega pofta!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti integrale alla puttanesca" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|