Spaghetti integrale alla puttanesca

Postat de alinutza1983 in Spaghete
18 Mai 2011 | 6768 vizualizari
Spaghetti integrale alla puttanesca

De la Maya inspiratie, dar si in contribuitie cu reteta d-lui Radu Popovici, am luat si transformat reteta de spaghetti alla puttanesca....o minunatie de paste, cu arome suave de peste, sos rosu, masline ( exact tot ceea ce mie imi place! ).......

Ingrediente

  • 1/2 punga spaghetti integrale ( daca va straduiti sa fiti la dieta)
  • cateva rosii coapte bine ( sau Radu popovici recomanda pasta de rosii) + 2-3 linguri pasta de rosii ( eventual dizolvata cu 2 linguri de apa)
  • 5-6 fileuri de ansoa
  • 2-3 catei usturoi
  • 1-2 mîini masline
  • 1 lingura capere
  • fulgi de chili ( sau ardei iute tocat)
  • 3-4 rosii uscate la soare( din reteta lui Radu Popovici, nu si a Mayei)
  • 2 linguri ulei de masline

Mod de preparare

1. Intr-o tigaie incapatoare se prajesc fileurile de ansoa impreuna cu usturoiul intreg ( dac dorim ca dupa gatire sa il scoatem din sos)- sau taiat marunt marunt- daca consideram ca trebuie sa fac parte din sos. pana cand pestele se va topi efectiv!

2. Peste amestecul initial vom adauga rosiile decojite si tocate in cubulete marunte ( eliminand semintele) , caperele, maslinele, ardeiul tocat marunt si el si rosiile uscate la soare; ;asam tot acest amestec sa dea in clooct, la foc mic, pentru cca 12-15 min.

3. Tot in acest timp vom fierbe si pastele ( asa cum se precizeaza pe cutia lor de ambalaj) , apoi le scurgem de apa si le turnam peste sosul de rosii!

4. Finisam totul de gust adugand sare ( daca mai enevoie, deoarece ansoa-urile sunt deja sarate) si putin piper proaspat macinat!

5 . Se decoreaza cu frunzulite de patrunjel proaspat! Mega pofta!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti integrale alla puttanesca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Spaghete bolognese

Postat de CameliaComan

Spaghete bolognese

Taiem cele doua felii de sunculita in bucatele potrivite. Incalzim uleiul intr-o tigaie si rumenim sunculita. Tocam ceapa verde cubulete si usturoiul il tocam marunt. Le adaugam in tigaie si lasam...

Citeste continuarea

Spaghete cu perisoare

Postat de MotanLaOale

Spaghete cu perisoare

Din carne, ou, painea inmuiata si stoarsa, ceapa rasa, usturoiul pisat, mararul tocat, sare si piper se face o pasta ca de perisoare si se tine la frigider cel putin o ora. Se fac perisoare...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.05.2011, 13:30
la 18.05.2011, 13:52
ce bunatate
la 18.05.2011, 14:19
la 18.05.2011, 15:06
la 18.05.2011, 15:22
arata foarte bine

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking