Ingrediente
- 500 grame rosii pasate
- 100 grame fileuri de anchovis
- 100 grame masline negre, fara samburi
- 5 catei de usturoi
- 50 grame de capere
- un peperoni
- pasta de tomate (2-3 linguri, dupa gust)
- ulei de masline
- sare, piper
- 500 grame de spaghetti
- patrunjel, cui ii place
- parmezan
Mod de preparare
Maslinele se taie in doua, usturoiul felii fine, fileurile de anchovis se spala, se scurg si se taie felii.
Uleiul de masline se incinge, usturoiul si peperoni-ul taiat in feliute se calesc, amestecand continuu. Adaugam apoi si maslinele si saldelele, tinem totul la foc potrivit 5-6 minute.
Punem pasta de rosii concentrata, 2-3 minute amestecam, apoi turnam rosiile pasate. Fierbem totul la foc mic 20 de minute, amestecam din cand in cand.
Nu uitam sa punem pastele la fiert! Eu fac pastele singur, am ales aici fettuccine, voi posta o reteta curand.
Se adauga caperele tocate marunt, se mai lasa 5 minute, adaugam sare piper si trantim toata chestia peste pastele fierte al dente. Ornam cu niste patrunjel, razuim niste parmezan, si gata
Repede si gustos...
Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti putanesca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|