Spaghetti putanesca

Postat de crisselich in Spaghete
21 Mar 2022 | 4018 vizualizari
Spaghetti putanesca

Spaghetti ca la prostituate...O anecdota spune ca acest preparat era facut in casele de toleranta, pentru ca se face repede, astfel nu se pierdea timp intre doi clienti. Un articol din ziarul "Il Golfo", in 2005, afirma ca aceste paste au fost create in anii ´50 de Sandro Petti (care avea pe Ischia un restaurant vestit). La sfarsitul programului niste clienti au cerut de mancare, iar el a zis ca nu mai are nimic. Clientii au spus ca platisera deja o gramada, asa ca i-au cerut sa gateasca un "rahat" oarecare(puttana). A fost un succes, cu toate ca ingredientele au fost patru rosii, niste masline, si ceva capere. Povestea asta nu a fost confirmata, insa...

Ingrediente

  • 500 grame rosii pasate
  • 100 grame fileuri de anchovis
  • 100 grame masline negre, fara samburi
  • 5 catei de usturoi
  • 50 grame de capere
  • un peperoni
  • pasta de tomate (2-3 linguri, dupa gust)
  • ulei de masline
  • sare, piper
  • 500 grame de spaghetti
  • patrunjel, cui ii place
  • parmezan

Mod de preparare

Maslinele se taie in doua, usturoiul felii fine, fileurile de anchovis se spala, se scurg si se taie felii.

Uleiul de masline se incinge, usturoiul si peperoni-ul taiat in feliute se calesc, amestecand continuu. Adaugam apoi si maslinele si saldelele, tinem totul la foc potrivit 5-6 minute.

Punem pasta de rosii concentrata, 2-3 minute amestecam, apoi turnam rosiile pasate. Fierbem totul la foc mic 20 de minute, amestecam din cand in cand.

Nu uitam sa punem pastele la fiert! Eu fac pastele singur, am ales aici fettuccine, voi posta o reteta curand.

Se adauga caperele tocate marunt, se mai lasa 5 minute, adaugam sare piper si trantim toata chestia peste pastele fierte al dente. Ornam cu niste patrunjel, razuim niste parmezan, si gata

Repede si gustos...

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti putanesca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Spaghetti alla Putanesca

Postat de mitinita

Spaghetti alla Putanesca

Intr-o oala,punem apa la fiert si adaugam si sare. Adaugam spaghetele si lasam sa fiarba al dente,dupa instructiunile de pe pachet.Punem intr-o strecuratoare si lasam sa se scurga. Intre...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.03.2022, 20:24
Tare bun!
la 21.03.2022, 20:28
la 21.03.2022, 20:59
Ce bune !!! Cu paste de casa !!!!
la 22.03.2022, 00:32
la 22.03.2022, 08:55
Bune!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking