Ingrediente
- ciuperci champignon cca 14 buc ( in functie de marimea lor sau cat incap in tigaia mamei )
- praz 3-4 fire
- ceapa de apa rosie 4-5 buc mai micute
- 450 g spanac congelat
- delikat legume
- piper
- ulei
- Pentru varianta de dulce
- unt
- cascaval
- Decor comestibil
- patrunjel ( proaspat cules din gradina)
- si binenetele o mamaliga vartoasa
Mod de preparare
Prazul si ceapa se curata si se taie marunt. Se pune ulei intr-o tigaie ( sau unt daca e de dulce) si se adauga prazul si ceapa, se calesc pana se inmoaie bine prazul, se adauga o lingurita delikat legume , se amesteca bine. Dupa ce sunt bine calite ceapa si prazul se adauga 1/2 ceasca cu apa si spanacul congelat, se pune un capac deasupra tigaii si se lasa sa se inabuseasca bine pana ce spanacul se dezgheata si se inmoaie bine si a scazut toata apa. Separat ciupercile curatate se stropesc cu ulei ( sau unt cand e de dulce ) se adauga un pic de delikat legume si piper in fiecare palarioara ( daca e de dulce punem si cascaval ras), se pune tigaia pe foc se acopera cu un capac si se lasa cca 15 min . Facem si-o mamaliga vartoasa si servim spanacul alaturi de ciupecute, presaram si patrunjel verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac cu ciuperci varianta mamei" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|