Sparanghel pane

Postat de ctlina in Mancaruri de legume
6 Aug 2017 | 5316 vizualizari
Sparanghel pane

Cunoasteti aceasta leguma denumita "hrana regilor"? Sparanghelul a început să fie cultivat în anii 3000 î.Hr., în estul Mediteranei. În prezent creşte în soluri nisipoase, în Europa, Africa, Asia şi America de Nord şi de Sud. Va propun o reteta cu sparanghel francez din regiunea Landes renumita pentru nisipurile sale. Sparanghelul alb de Landes este cultivat in solul nisipos din apropierea mării si este un produs nobil IGP - Indicatie Geografica Protejata. Sparanghelul alb are particularitatea de a fi recoltat inainte de a vedea lumina soarelui. https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/06/sparanghel-pane.html

Ingrediente

  • 500 g sparanghel alb IGP de Landes
  • 2 linguri mustar (folositi tipul preferat)
  • 2 linguri otet alb (din orez penntru mine)
  • 2 linguri otet balsamic
  • 3 linguri ulei masline
  • 1 ou
  • 60 g de pesmet
  • 50 g de unt
  • sare, piper proaspat macinat

Mod de preparare

Curatam sparanghelul cu ajutorul unei ustensile pentru curatat legume.

Taiem 1 cm din baza si incepem curatarea de la 4 cm de varf spre baza. 

Clatiti-l sub jet de apa rece si puneti-l la fiert in apa fierbinte cu sare, timp de 15 minute. Scurgeti si dati deoparte.

Preaparati sosul vinaigrette : amestecati cu un tel, o lingura de mustar cu otetul alb si otetul balsamic, uleiul de masline, sare si piper.

Bateti oul intr-un bol cu o lingura de mustar si adaugati 2 linguri de apa calduta.

Puneti sare si piper si turnati intr-o farfurie un pic adanca.

Puneti pesmetul intr-o alta farfurie.

Rulati sparanghelul in ou si apoi in pesmet.

Incalziti untul si prajiti sparanghelul timp de 5 minute.

Serviti-l fierbinte cu sosul vinaigrette.

Este fin si delicios !

Daca ti-a placut reteta noastra "Sparanghel pane" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Salata de sparanghel pane in parmezan

Postat de bucataria_cu_mirodenii

Salata de sparanghel pane in parmezan

1.  Sparanghelul l-am tras in tigaie cu putin unt pentru 2-3 minute. 2. Se pregatesc in farfurii separate: faina, ouale si parmezanul razuit. 3. Ouale se bat impreuna cu frunzele de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.08.2017, 22:19
la 06.08.2017, 22:27
la 06.08.2017, 22:49
Stiam si despre sparanghelul de Landes- am vazut o emisiune . Dar inca nu am gustat :"> , chiar daca era in meniu . rezistenta vine de la faptul ca-mi inchipui ca seamana la gust cu varza , ce nu-mi prea place
la 06.08.2017, 23:02
Nici eu nu am gustat sparanghel, deși mi-a atras atenția în market... Indiferent ce gust are (nici mie nu-mi place varza crudă, la fel ca Mihaelei, decât în salată) cred că preparată pané, este bună.
la 07.08.2017, 07:43
Cred că e bun!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking