Ingrediente
- 500 g sparanghel alb IGP de Landes
- 2 linguri mustar (folositi tipul preferat)
- 2 linguri otet alb (din orez penntru mine)
- 2 linguri otet balsamic
- 3 linguri ulei masline
- 1 ou
- 60 g de pesmet
- 50 g de unt
- sare, piper proaspat macinat
Mod de preparare
Curatam sparanghelul cu ajutorul unei ustensile pentru curatat legume.
Taiem 1 cm din baza si incepem curatarea de la 4 cm de varf spre baza.
Clatiti-l sub jet de apa rece si puneti-l la fiert in apa fierbinte cu sare, timp de 15 minute. Scurgeti si dati deoparte.
Preaparati sosul vinaigrette : amestecati cu un tel, o lingura de mustar cu otetul alb si otetul balsamic, uleiul de masline, sare si piper.
Bateti oul intr-un bol cu o lingura de mustar si adaugati 2 linguri de apa calduta.
Puneti sare si piper si turnati intr-o farfurie un pic adanca.
Puneti pesmetul intr-o alta farfurie.
Rulati sparanghelul in ou si apoi in pesmet.
Incalziti untul si prajiti sparanghelul timp de 5 minute.
Serviti-l fierbinte cu sosul vinaigrette.
Este fin si delicios !
Daca ti-a placut reteta noastra "Sparanghel pane" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|