Sparanghel pane

Postat de ctlina in Mancaruri de legume
6 Aug 2017 | 5357 vizualizari
Sparanghel pane

Cunoasteti aceasta leguma denumita "hrana regilor"? Sparanghelul a început să fie cultivat în anii 3000 î.Hr., în estul Mediteranei. În prezent creşte în soluri nisipoase, în Europa, Africa, Asia şi America de Nord şi de Sud. Va propun o reteta cu sparanghel francez din regiunea Landes renumita pentru nisipurile sale. Sparanghelul alb de Landes este cultivat in solul nisipos din apropierea mării si este un produs nobil IGP - Indicatie Geografica Protejata. Sparanghelul alb are particularitatea de a fi recoltat inainte de a vedea lumina soarelui. https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/06/sparanghel-pane.html

Ingrediente

  • 500 g sparanghel alb IGP de Landes
  • 2 linguri mustar (folositi tipul preferat)
  • 2 linguri otet alb (din orez penntru mine)
  • 2 linguri otet balsamic
  • 3 linguri ulei masline
  • 1 ou
  • 60 g de pesmet
  • 50 g de unt
  • sare, piper proaspat macinat

Mod de preparare

Curatam sparanghelul cu ajutorul unei ustensile pentru curatat legume.

Taiem 1 cm din baza si incepem curatarea de la 4 cm de varf spre baza. 

Clatiti-l sub jet de apa rece si puneti-l la fiert in apa fierbinte cu sare, timp de 15 minute. Scurgeti si dati deoparte.

Preaparati sosul vinaigrette : amestecati cu un tel, o lingura de mustar cu otetul alb si otetul balsamic, uleiul de masline, sare si piper.

Bateti oul intr-un bol cu o lingura de mustar si adaugati 2 linguri de apa calduta.

Puneti sare si piper si turnati intr-o farfurie un pic adanca.

Puneti pesmetul intr-o alta farfurie.

Rulati sparanghelul in ou si apoi in pesmet.

Incalziti untul si prajiti sparanghelul timp de 5 minute.

Serviti-l fierbinte cu sosul vinaigrette.

Este fin si delicios !

Daca ti-a placut reteta noastra "Sparanghel pane" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Salata de sparanghel pane in parmezan

Postat de bucataria_cu_mirodenii

Salata de sparanghel pane in parmezan

1.  Sparanghelul l-am tras in tigaie cu putin unt pentru 2-3 minute. 2. Se pregatesc in farfurii separate: faina, ouale si parmezanul razuit. 3. Ouale se bat impreuna cu frunzele de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.08.2017, 22:19
la 06.08.2017, 22:27
la 06.08.2017, 22:49
Stiam si despre sparanghelul de Landes- am vazut o emisiune . Dar inca nu am gustat :"> , chiar daca era in meniu . rezistenta vine de la faptul ca-mi inchipui ca seamana la gust cu varza , ce nu-mi prea place
la 06.08.2017, 23:02
Nici eu nu am gustat sparanghel, deși mi-a atras atenția în market... Indiferent ce gust are (nici mie nu-mi place varza crudă, la fel ca Mihaelei, decât în salată) cred că preparată pané, este bună.
la 07.08.2017, 07:43
Cred că e bun!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking