Ingrediente
- 1 spata de porc cu os (1,5-2 kg proaspata de la macelar)
- 1 ceapa
- 5-6 catei de usturoi
- 1/2 ardel verde et 1/2 ardel rosu
- 3 linguri ulei
- piper
- cimbru uscat
- sare marina
Garnitura:
- 300 g fasole boabe alba
- 1 lingurita de bicarbonat (pentru o buna digestie)
- 1 ceapă mică
- 2 catei mici de usturoi
- 1 cutie de sos de roșii - 200 g
- 1/2 ardel verde et 1/2 ardel rosu
- 2 linguri de ulei
- cimbru uscat
- piper, sare
Mod de preparare
Incalziți cuptorul la 180 ° C.
Puneți spata într-o tava mare un pic adanca, ungeti-o bine cu ulei, sare groasa, cimbru si impanati-o cu usturoi.
Adăugați în tava ceapa tocată, ardeii tăiați lamele și 1 pahar de apă.
Coaceti timp de 1h 30 minute. Intoarceti spata de 2 ori si verificati daca mai trebuie apa.
Facultativ- cand mai ramaneau 40 minute, am adaugat in tava pe lângă carne 3 cartofi tăiati în felii subțiri pe care i-am sărat, piparat și uleiat un pic.
Pregatiti garnitura:
Puneti bicarbonatul intr-o cantitate mare de apa cu cimbrul uscat.
Varsati fasolea uscata in apa clocotita.si gatiti-o (fara sare) aproximativ 1 ora si 30 de minute.
Tocati marunt ceapa și usturoiul si caliti-le intr-o tigaie în uleiul fierbinte. Adăugați si reveniti ardeii tăiați bucati, piper și sare.
Varsați sosul de roșii și 1/2 pahar de apă clocotită și gătiți timp de aproximativ 8 minute.
Se scurge fasolea fiarta si se toarna peste sosul de rosii preparat.
Amestecați, adaugati sare și piper și gătiți-le 2-3 minute împreună. Este gata!
Tăiați spata în felii și verificați daca este gătita.
Dați feliile de carne la cuptor timp de 10 minute, dacă mai trebuie- dupa gustul dvs.
Daca ti-a placut reteta noastra "Spata de porc la cuptor cu fasole alba" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|