Ingrediente
- 1 pachet foi de placinta
- 100 g unt topit
- Umplutura:
- 500 g spanac
- 400 g branza framantata de oaie
- 300 g telemea
- 4-5 linguri smantana
- 3 oua
- sare, piper
- marar
- Pentru uns deasupra:
- 2 oua
- 5 linguri smantana
Mod de preparare
Dezghetam foile de placinta apoi pregatim umplutura. Spalam spanacul si il fierbem in apa cu sare 5-10 minute. Scurgem apa si il tocam marunt.
Intr-un bol mixam ouale peste care adaugam branza framantata, telemeaua rasa si smantana. Amestecam, pana se omogenizeaza. La final adaugam spanacul tocat si mararul. Condimentam cu sare si piper.
Ungem o tava rotunda cu unt.
Pe masa de lucru intindem o foaie de placinta si o ungem cu unt topit. Deasupra asezam inca o foaie de placinta. Punem doua-trei linguri de umplutura pe partea lunga a foilor apoi rulam si formam un melc. Asezam ruloul in mijlocul
tavii.
La fel procedam cu celelalte foi pe care le asezam in tava in continuarea celuilalt rulou. La final va rezulta o spirala.
Mixam ouale spuma si adaugam smantana apoi turnam peste placinta.
Dam tava la cuptor la foc potrivit, pana cand se rumeneste frumos deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Spirala cu spanac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (36)
|