Spirala cu spanac

Postat de DanMonica in Aperitive / Garnituri
2 Ian 2013 | 2982 vizualizari
Spirala cu spanac

Ingrediente

  • - 1 kg. spanac proaspat
  • - 400 gr. aluat foietaj
  • - 300 gr. feta
  • - 2 oua
  • - 2-3 linguri de pesmet
  • - 3-4 catei de usturoi
  • - 1 legatura de marar
  • - 1 galbenus
  • - 2 linguri lapte
  • - sare
  • - piper
  • - susan

Mod de preparare

Spanacul il curatam si il spalam bine in cateva ape, apoi il oparim 5-6 minute in apa clocotita. Dupa ce s-a fiert il scoatem intr-o sita si il lasam sa se scurga bine si sa se raceasca. Il stoarcem bine si il tocam cu cutitul. 

Intr-un vas amestecam toate ingredientele: spanacul tocat, feta rasa, lingurile de pesmet, usturoiul zdrobit, mararul tocat si cele 2 oua. Condimentam dupa gust. 

Aluatul dezghetat il mai intindem un pic si il taiem fasii lungi. 

Asezam pe ele amestecul de spanac si le rulam pe fiecare in parte.

Rulourile obtinute le asezam sub forma de spirala, unul in continuarea celuilalt, pe e tava tapetata cu hartie de copt. Ungem spirala cu galbenusul de ou amestecat cu cele 2 linguri de lapte si presaram susanul (eu l-am prajit inainte intr-o tava teflonata, fara ulei).

Dam spirala la cuptorul preincalzit si o coacem aproximativ 30 de minute, la 200 grade.

Dupa ce s-a copt si s-a rumenit o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca.

Pofta buna! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Spirala cu spanac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Spirala cu spanac

Postat de sufletista

Spirala cu spanac

Coca - Amestecam faina cu sarea, untul rece, oul, galbenusul si framantam o coca nelipicioasa. Daca este nevoie mai adaugam apa rece. Invelim coca in folie alimetara si dam la rece 30 minute....

Citeste continuarea

Spirala umpluta cu spanac

Postat de LauraA

Spirala umpluta cu spanac

Curatam spanacul si il spalam bine in cateva ape, Umplem o oala cu apa si o punem pe foc. In momentul in care incepe sa fiarba, adaugam spanacul si il lasam sa fiarba pentru 5-6 minute...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.01.2013, 16:09
ce bine arata
la 02.01.2013, 16:22
ce faina eeeeeee -bd
la 02.01.2013, 17:13
ce bine arata
la 02.01.2013, 17:59
place
la 02.01.2013, 19:22
Super

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking