Placinta Suprema

Postat de Corina33 in Aperitive / Garnituri
5 Iul 2013 | 9469 vizualizari
Placinta Suprema

Am avut Tarta Suprema, de ce nu si placinta? :)) M-a inspirat reteta Bucatarasului nostru Suprem. Am mai facut eu placinte cu spanac, dar ca asta, niciodata. Daca nu ma credeti, intrebati Bucatarasul! :)) Va provoc sa o probati :P

Ingrediente

  • 2 foi de placinta
  • 1 kg spanac
  • 5 fire de ceapa verde
  • 200 g branza telemea
  • 2 oua
  • 1/2 legatura marar
  • 1-2 linguri seminte de susan
  • sare, piper macinat

Mod de preparare

Daca aveti spanac proaspat, se spala si se opareste in apa cu sare, apoi se scurge si se toaca. Daca aveti congelat, se pune la decongelat intr-un strecurator, sa se scurga de apa.

Se taie ceapa verde rondele, se toaca mararul, apoi se amestecca cu spanacul, branza razuita, un ou intreg si albusul de la al doilea. Se amesteca bine si se condimenteaza cu piper macinat si sare, dupa gust.

Se aseaza o foaie de placinta in tava tapetata cu hartie de copt, peste ea se intinde umplutura. Cealalta foaie de placinta se taie fasii si se formeaza un grilaj deasupra.

Se unge cu galbenusul ramas si se presara cu susan, apoi se coace 35-40 de minute la foc potrivit.

Se taie mai bine rece.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta Suprema" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Drob vegetarian

Postat de RuxyRux

Drob vegetarian

Lintea se fierbe pentru 15 minute se lasa la racit apoi se scurge. Se pune intr-un vas largut. Se incinge uleiul in tigaie apoi se soteaza ceapa, morcovul, si ciupercile tocate marunt( eu le-am...

Citeste continuarea

Aperitiv chec cu somon afumat si ardei copt

Postat de panacris

Aperitiv chec cu somon afumat si ardei copt

Ouăle se amestecă energic cu făina şi praful de copt, până se obţine o pastă omogenă. Somonul afumat se mărunțește. Ceapa verde se curăță și taie rondele. Ardeiul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.07.2013, 21:42
hai ca portia din farfurie o las celorlalti, eu iau tava ca sa o si spal )
la 05.07.2013, 21:43
Pai nu intrebam,mai bine sa gustam,ca asa pe intrebate nu-i ok )))))
la 05.07.2013, 21:43
) ce fata de treaba esti tu, imi speli si tava!
la 05.07.2013, 21:44
desigur
la 05.07.2013, 21:44
Ce harnica esti,Laurici!Pentru o portie mai mare ) Corina, placinta e....perfecta!

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking