Spirala cu urda

Postat de sufletista in Dulciuri
24 Mai 2012 | 2816 vizualizari
Spirala cu urda

Mersi mimmi

Ingrediente

  • ALUAT
  • 300 g faina
  • 1 lingura unt
  • 1 praf de copt
  • 100 ml apa calduta
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura otet
  • 2 linguri de zahar
  • UMPLUTURA
  • 500 g urda
  • coaja de portocala
  • 2 oua
  • 4 linguri de zahar pudra
  • zahar vanilat
  • UNS
  • 30 g unt topit
  • 1 ou

Mod de preparare

Amestecam faina cu sare, zaharul si praful de copt. Facem o gaura in mijloc, adaugam otetul si untul la temperatura camerei si incepem sa framantam adaugand treptat apa. Il acoperim cu o folie alimentara si dam la frigider 30 minute.

UMPLUTURA-batem ouale bine, adaugam urda, coaja de portocala rasa, zaharul si amestecam bine.

Intindem aluatul intr-o foaie subtire. Taiem fasii de cca 8 cm latime. Pe fiecare fasie adaugam pe mijloc compozitia de urda si unim marginile.

Asezam in tava unsa cu unt formand spirala incepand din mijlocul tavii.

Ungem spirala cu putin unt topit si dam tava la cuptor pentru cca 25 min, scoatem tava o ungem cu oul batut  si dam din nou la cuptor pana se rumeneste frumos

Daca ti-a placut reteta noastra "Spirala cu urda" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Spirala cu urda dulce

Postat de mimmi

Spirala cu urda dulce

Framantati un aluat elastic cu ingredientele mentionate mai sus la " Aluat". Infasurati aluatul in folie alimentara si dati-l la frigider pentru 30 de minute. Intre timp...

Citeste continuarea

Spirala umpluta cu spanac

Postat de LauraA

Spirala umpluta cu spanac

Curatam spanacul si il spalam bine in cateva ape, Umplem o oala cu apa si o punem pe foc. In momentul in care incepe sa fiarba, adaugam spanacul si il lasam sa fiarba pentru 5-6 minute...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.05.2012, 17:50
imi place urda si ce ai facut tu.
la 24.05.2012, 18:14
si fain si bun!!!!!!!!!
la 24.05.2012, 18:20
multumesc
la 24.05.2012, 18:29
place
la 24.05.2012, 19:11

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking