Spirala cu urda si stafide

Postat de MotanLaOale in Dulciuri
29 Ian 2013 | 4500 vizualizari
Spirala cu urda si stafide

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placinta
  • 600 g urda
  • 200 g smantana
  • 120 g zahar
  • 6 oua
  • 250 ml iaurt
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 100 g stafide
  • 50 ml ulei

Mod de preparare

Foile de placinta se lasa la dezghetat.

Urda se amesteca cu smantana, zaharul,  3 plicuri zahar vanilat, 3 oua si stafidele si se lasa sa se topeasca zaharul si sa se hidrateze stafidele.

Se tapeteaza o tava rotunda cu hartie de copt.

Se intinde o foaie de placinta, se unge cu ulei si se pune deasupra a doua foaie.

Se ung foile cu branza, se ruleaza si se pune in tava.

Se procedeaza la fel cu toate foile si toata branza si se aranjeaza in tava in forma de  spirala.

Se unge deasupra cu ulei si se introduce in cuptorul preancalzit pentru 30 minute pana se rumeneste putin.

Se amesteca bine iaurtul cu 3 oua si un plic de zahar vanilat.

Se scoate tava dupa 30 minute, se inteapa cu o furculita pe toata suprafata si se toarna deasupra amestecul de iaurt.

Se niveleaza pe toata suprafata si se introduce iar in cuptor pentru 35-40 minute pana se rumeneste frumos.

Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca si se scoate hartia de copt.

Se portioneaza si se serveste.

Se poate presara cu zahar pudra.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Spirala cu urda si stafide" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cozonac fara framantare

Postat de aliliana

Desert cozonac fara framantare

Stafidele se pun la hidratat in suc de portocale si rahatul este portionat. Aluatul: faina cernuta se pune intr-un bol. Se adauga sare, drojdie si 4-5 linguri lapte caldut si lasam la dospit,...

Citeste continuarea

Desert cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Postat de Pungasa_Rogue

Desert cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Intr-un castron se freaca drojdia cu zaharul pana cand devine lichida. Se cern 300 g faina peste ea. Sucul de portocale si apa minerala se incalzesc la temperatura corpului si se toarna peste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.01.2013, 09:51
Aaaaaaaaaaa din asta am gustat si eu si a fost foarte buna!
la 29.01.2013, 09:52
Buni, unde ai gustat din asta?
la 29.01.2013, 09:56
Mă gândeam eu că n-ai să laşi decât friptura de mai jos. Vezi, rareori mă înşel. Cum nu cred că mă înşel dacă zic că şi spirala asta plăcintă e minunată
la 29.01.2013, 09:58
băi vladimire, tu cam începi sa mă nerfezi! )))))
la 29.01.2013, 09:58
arată grozav!!!

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking